Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Fotballag med damer i undertøy slår til igjen

Samler inn penger til krigsveteraner.

LETTKLEDDE:  Spillerne som representerer Lingerie Football League har dette som arbeidsantrekk: Undertøy i diverse varianter. Foto: Lingerie Football League
LETTKLEDDE: Spillerne som representerer Lingerie Football League har dette som arbeidsantrekk: Undertøy i diverse varianter. Foto: Lingerie Football League Vis mer

(Dagbladet): Det nylig oppstartede damelaget i fotball - Lingerie Football League - har fått oppmerksomhet på godt og vondt i England. Som det går fram av navnet spiller deltakerne fotball i bare undertøy.

Hensikten er å tette gapet i oppmerksomhet mellom kvinner og menn. Før jul spilte laget i rosa en kamp ved et hotell i Manchester. Det skjedde ikke uten rabalder.

Nå annonserer laget at det skal delta i en ny turnering. Turneringen finner sted i Burton-on-Trent lørdag 30. januar. Motstanderne er universitetslag.

Inntektene går til krigsveteraner, heter det på lagets Facebook-side.

Kritikk av United-legender Før jul raste debatten rundt Lingerie Football League i England. Tony Parker - mannen som startet kvinnelaget til Chelsea - mente undertøyslaget satte damefotballen 25 år tilbake. Dette var en kritikk grunnleggeren Gemma Hughes fnyste av.

- Kvinner jobber like hardt som menn. Men de er ikke i nærheten av å få samme oppmerksomhet, eller den lønna de fortjener. Det må vi gjøre noe med, erklærte hun.

Innvielseskampen fant sted på Hotel Football i Manchester. Dette eies av United-legendene Ryan Giggs, Paul Scholes, Nicky Butt og Neville-brødrene. Gutta ble bedt om å si nei til kampen der spillerne hadde på seg minimalt med tekstiler. Men oppgjøret gikk av stabelen.

Og nå skal det som var muligens var en suksess gjentas.

Inspirert av historien På Facebook-sida til Lingerie Football League heter det:

- For hundre år siden, da kvinner knapt hadde sikret seg stemmerett, tiltrakk damefotball seg stor oppmerksomhet. De samlet inn penger til sine menn som var i krig. Inspirert av historien - og for å samle inn penger til dagens krigsveteraner - avholder vi en kvinnelig fotballcup. Vær så snill, hjelp våre helter.

Fra før finner vi undertøysligaer i USA, Canada og Australia.

I England er damefotball på frammarsj etter at landslaget tok VM-bronse i Canada i sommer. Men en fotballdrakt er tydeligvis ikke lenger en fotballdrakt ...

JAGER BALL:  Spillerne i Lingerie Football League vekker oppmerksomhet i England. Foto: Lingerie Football League
JAGER BALL: Spillerne i Lingerie Football League vekker oppmerksomhet i England. Foto: Lingerie Football League Vis mer
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media