Fotballag tok seg til 3. divisjon etter å ha vunnet 79-0

Nå er spillerne og dommerne utestengt på livstid.

KAMPFIKSINGSKANDALE: Det vites ikke om de fire nigerianske lagene spilte med flere baller samtidig, men målene rant iallefall inn. 146 mål fordelt på to kamper er uvant kost.  Foto: AFP PHOTO/JONATHAN NACKSTRAND/NTB Scanpix
KAMPFIKSINGSKANDALE: Det vites ikke om de fire nigerianske lagene spilte med flere baller samtidig, men målene rant iallefall inn. 146 mål fordelt på to kamper er uvant kost. Foto: AFP PHOTO/JONATHAN NACKSTRAND/NTB ScanpixVis mer

(Dagbladet): To nigerianske lag rykket nylig opp til 3. divisjon etter to mildt sagt store seire. Plateau United Feeders smadret Akurba 79-0, mens Police Machine sendte Babayaro hjem med 0-67 i sekken. Det satte naturligvis sinnene i kok i nigeriansk fotball.

- Det er uakseptabelt og en skandale av enorme proporsjoner, raste visepresidenten i Nigerias fotballforbund, Mike Umeh.

Resultatene førte til etterforskning og suspensjon, og nå har klubbene fått dommen. Samtlige spillere involvert i de fire kampene, i tillegg til de åtte dommerne, blir utestengt på livstid. Klubbene får på sin side ikke delta i seriesystem de neste ti årene. Det skriver det nigerianske nyhetsstedet The Punch.

- Vinnerne var for desperate til å vinne, og taperne for desperate etter å tape, sier Mike Umeh, visepresident i det nigerianske fotballforbundet.

Umeh fortalte videre at bevisene var så sterke, og at resultatene bare pekte mot én konklusjon, at kampene var fikset.

Det var særlig en spiller, en kaptein som scoret tre selvmål, som ble spesielt nevnt for å stå bak det ene skandaløse resultatet.