Fotballag utestengt etter at sjokkerende tradisjon ble avslørt

Harvards herrelag bedømte kvinnelaget på utseende, kropp og sex-appell. Nå er de blitt utestengt. 

TOK GREP: Ledelsen ved Harvard følte ikke at de hadde noe valg da det ble klart hva skolens fotballag hadde gjort. Foto: NTB Scanpix
TOK GREP: Ledelsen ved Harvard følte ikke at de hadde noe valg da det ble klart hva skolens fotballag hadde gjort. Foto: NTB ScanpixVis mer

(Dagbladet): Herrelaget i fotball på Harvard er blitt utestengt resten av sesongen.

The Harvard Crimson avslørte for ei uke siden at fotballaget i 2012 hadde laget en speiderrapport på damelagets fotballspillere.

I etterkant har det vist seg at dette var en årlig tradisjon, og at universitetslaget fortsatt gjengir vulgære, seksuelle kommentarer om kvinnene. Spesielt har de nye på skolen fått gjennomgå.

Derfor har skolen tatt grep.

-Vulgær

I speiderrapporten over ni sider fra 2012, som Harvard Crimson nå gjengir, blir kvinnene vurdert på utseende, kropp og sex-appell.

De fikk terningkast på de spesifikke områdene, servert sammen med vulgære beskrivelser.

Blant annet står det:

«Hun ser ut som ei som både liker å bli dominert og som kan dominere.»

Rapporten ble i utgangspunktet delt via Googles gruppetjeneste, men har fortsatt andre steder i ettertid.

I rapporten var det bilder av alle jentene. Det sto også spesifisert hvilken posisjon de spilte på banen - og hvilken «sexstilling som passet dem»

I eksemplet lokalvisa har fått tilgang på, står det "

«Hun ser ut som ei enkel jente, og er mest sannsynlig uerfaren i senga. Misjonær er favorittstillingen». Flere får også kallenavn, gjerne med en seksuell undertone.

Rystet
Harvard-laget ledet gruppa i Universitetsligaen med fire seirer på fem kamper.

Hadde de vunnet en kamp til, hadde de vært automatisk kvalifisert til den prestisjefulle nasjonale turneringen, organisert av National Collegiate Athletic Association.

Men nå er sesongen altså over.

- Vi følte det var helt nødvendig, skriver utøverdirektør Robert L Scalise, ifølge ESPN.

STJERNEBESØK: Argenina trente på Harvards fasiliteter i sommer. Foto: NTB Scanpix
STJERNEBESØK: Argenina trente på Harvards fasiliteter i sommer. Foto: NTB Scanpix Vis mer

- Det er en alvorlig avgjørelse, men den reflekterer synspunktet vårt i denne saken, sier Harvard-president Drew Faust.

Seks spillere på damelaget har kommet med et lengre tilsvar på saken. I leserinnlegget, som du kan lese i sin helhet her, står det blant annet:

- Vi kjenner til hele rapporten. Dokumentene forsøker å sette oss opp mot hverandre, akkurat som om bedømmelsen til et par menn skal bestemme hva vi er verdt. Vi anså flere av dem som gode venner,

WIKESTAD GJESTER GAMEWEEK: Premier League-kommentator Kasper Wikestad er på besøk. Sammen med Joachim og Christian diskuterer TV 2-profilen Liverpools suksess, Mourinhos oppførsel, Eden Hazards forvandling og mye mer. Video: Endre Vellene/Dagbladet Vis mer