Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Krangler om spillere:

Fotballagenter anklager Dorsin for utidig påvirkning av spillere som RBK-kaptein

- Dobbeltrolle. 

FISKET HAN SPILLERE? Agenter i markedet mener Mikael Dorsin har påvirket spillere i kraft av sin posisjon som RBK-kaptein før han fra nyttår begynner som agent selv. <br>Foto: Ned Alley / NTB Scanpix
FISKET HAN SPILLERE? Agenter i markedet mener Mikael Dorsin har påvirket spillere i kraft av sin posisjon som RBK-kaptein før han fra nyttår begynner som agent selv.
Foto: Ned Alley / NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Flere norske agenter mener RBK-spilleren Mikael Dorsin driver en dobbeltrolle i forberedelsene til en ny jobb som agent, skriver Adresseavisen.

Ved nyttår går Dorsins kontrakt med trønderne ut. Allerede 1. januar skal han over i en ny jobb som agent. Agent Mike Kjølø er blant dem som mener han har drevet en dobbeltrolle i garderoben og «fisket» spillere til eget agentfirma på Lerkendal.

– Det er naturlig at fotballspillere kommuniserer i en garderobe, også om hvem man har som agent. Men jeg reagerer på dobbeltrollen: Tidligere RBK-kaptein Dorsin går i januar over til selskapet til sin agent gjennom mange år, Per Jonsson. Samtidig har Dorsin, under kontrakt med RBK, aktivt jobbet for å få spillere inn i selskapet han selv starter i, sier Kjølø til Adressa.

Han får støtte av advokat for agentfirmaet Stars & Friends, Andreas Ekker.

– Min klient støtter Mikes syn. Også Stars & Friends har stilt spørsmål rundt Dorsins dobbeltrolle de siste årene, sier Ekker.

De to stiller klare etiske spørsmål rundt saken. Det mest problematiske, mener de, er Dorsins mulighet til å påvirke spillere til å bruke sin agent gjennom mange år, Per Jonsson, all den tid Dorsin skal jobbe i samme selskap fra 1. januar.

Selv stiller Dorsin seg uforstående til kritikken.

– Jeg har ikke noe usagt med verken Kjølø eller Ekker, og jeg forstår ikke hva de ønsker å få ut av dette. Men om dette er et problem, skulle jeg ønske at de tok denne saken med meg, og ikke i mediene, sier svensken.

– Når det gjelder denne saken føler jeg ikke at jeg har gjort noe uvanlig. Jeg har ikke gjort noe som andre fotballspillere ikke kunne gjøre, fortsetter han.

(NTB)

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!