Fotballangrepet og slagene som ryster Sverige er langt mer omfattende enn først antatt

Skal ha vært planlagt på forhånd.

ANGREPET: Jordan Larsson blir konfrontert av sitt eget lags supportere etter at nedrykket er et faktum. Nå viser det seg at angrepene kan ha vært nøye planlagt. Foto: Emil Langvad / TT / NTB Scanpix
ANGREPET: Jordan Larsson blir konfrontert av sitt eget lags supportere etter at nedrykket er et faktum. Nå viser det seg at angrepene kan ha vært nøye planlagt. Foto: Emil Langvad / TT / NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Scenene som utspilte seg på Olympia da Halmstad sendte Helsingborg ned fra det øverste nivået i svensk fotball, har skapt reaksjoner over hele verden.

Etter en dramatisk snuoperasjon i sluttminuttene kunne gjestene feire for 2-1-seier, og det fikk begeret til å renne over for noen av hjemmelagets supportere.

Bildene viser at flere maskerte tilhengere konfronterer Helsingborg-spiss Jordan Larsson, at de forsøker å trekke av ham drakta og at han ble regelrett angrepet. Bakgrunnen for angrepet antas å være en reaksjon på klubbens svake sportslige prestasjoner denne sesongen.

Men det som først ble antatt å være en handling i affekt over nedrykksskuffelsen, kan vise seg å være langt mer overlagt. Svenske Aftonbladet skriver nemlig i dag at angrepet har vært planlagt i flere dager.

Lukket gruppe

Planene om angrepet på Jordan og faren Henrik «Henke» Larsson skal ha dukket opp i en lukket Facebook-gruppe i forrige uke. Denne informasjonen skal så ha blitt viderebragt til administrasjonen i Helsingborg.

Sent søndag kveld ville ikke klubbens arrangementsansvarlig Fredrik Ericsson kommentere disse opplysningene, og viste videre til klubbdirektør Mats-Ola Schulze.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer