- Fotballavtalen presenteres mandag

Ingen avgjørelse i dag.

Den nye medieavtalen for norsk fotball presenteres ikke i dag. Mandag ser det imidlertid ut til at NFF vil presentere den verdifulle avtalen.

Ifølge kilder Kampanje har snakket med blir det en pressekonferanse på Ullevål stadion klokken 15 mandag. Da kommer hele avtalen til å presenteres.

- Jeg kan ikke si noe om dette nå. Jeg regner med at det kommer informasjon om dette ganske snart, sier Norges Fotballforbunds informasjonssjef Roger Solheim til NTB.

Det ser ut til at dette er fotballpakken som skal presenteres mandag: NRK får lørdagskampen fra eliteserien, cupen og 1. divisjon og radiorettighetene, energiselskapet Lyse får søndagspakken og rettigheter til IP-TV, mens TV 2 får rettighetene til mandagskampen.

I tillegg skriver kampanje at Schibsted-alliansen bestående av VG, Media Norge-avisene, Adresseavisen og Harstad Tidende-gruppen rettighetene til å vise klipp fra kampene på internett.

Ifølge Stavanger Aftenblad vil alliansen tilby en abonnementspakke der man kan se kampene i web-TV. Det skal også legges opp til at nettstedene kan bruke klipp fra kampen i sin livedekning. 

- Jeg kan ikke bekrefte dette. Det vi ønsker oss med vår søknad er å gi fotballen tilbake til folket. Alle kamper til folket, sier Schibsted-alliansens forhandlingsleder Knut Falchenberg til NTB.

- Fordelen med fotball på nett er at man slipper å ha parabol og alle mulige gullpakker for å få fotballen. Det er derfor vi søker, sier han.

HVOR FÅR DU SE FOTBALLEN? Mandag bekreftes det hvem som får rettigheten til å vise norsk toppfotball de neste årene. Foto: Stian Lysberg Solum/Scanpix
HVOR FÅR DU SE FOTBALLEN? Mandag bekreftes det hvem som får rettigheten til å vise norsk toppfotball de neste årene. Foto: Stian Lysberg Solum/Scanpix Vis mer

Dersom alliansen får tilslag på budet vil avisene i søkergruppen selv utforme tilbudet til sine nettkunder.

- Det skal være full redaksjonell frihet, sier Falchenberg.

Prisen på nettrettighetene skal være på ca. 50 millioner kroner.

(NTB)

- Fotballavtalen presenteres mandag