Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Fotballbråket koster Hammarby tre poeng

Får også bot på 200 000 kroner.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Det svenske fotballaget Hammarby er blitt fratatt tre poeng og ilagt en bot på 200 000 svenske kroner etter skandalekampen på Söderstadion mandag kveld.

Svenske fotballeksperter tok til orde for at Hammarby skulle straffes knallhardt i kjølvannet av supporterbråket. De fikk viljen sin.

- Vi må bare akseptere dette - selv om det er en gedigen nedtur. Det blir vanskelig for oss nå, men i serien er ingenting avgjort før siste kamp er spilt, var reaksjonen fra trener Anders Linderoth da aftonbladet.se konfronterte ham med dommen. Djurgården fikk en bot på 15 000 kroner.

Petter Furuseth Olsens Hammarby lå under 0-3 da bråket utartet seg. Et hundretalls supportere begynte å skyte raketter mot banen i et åpenbart forsøk på å stoppe kampen. I første omgang hadde i tillegg en av assistentdommerne fått en mynt i hodet, og Djurgården-keeper Pa Dembo Touray fått bananer kastet etter seg.

Da det hele utartet etter pause måtte imidlertid spillere, ledere og dommere flykte i spillertunnelen i panikk mens en rekke supportere forsøkte å storme banen. Etter en halvtimes tumulter valgte dommeren å stoppe oppgjøret.

(ANB)

MISTER POENG: Hammarby straffes hardt for bråket på mandag. De får heller ikke arrangere flere lokaloppgjør på Söderstadion. Foto: SCANPIX
MISTER POENG: Hammarby straffes hardt for bråket på mandag. De får heller ikke arrangere flere lokaloppgjør på Söderstadion. Foto: SCANPIX Vis mer