Fotballdronninga

For Solveig Gulbrandsen (24) er det litt tynt å bare ha OL-gull. Nå synes hun det er på høy tid med edelt metall også i EM. Noe av det siste hun gjorde før avreisen til England, var å øve seg på kongevinken foran slottet.

-  Den foreslår jeg at hele laget tar, hvis vi blir europamestere i Blackburn 19.juni. Går det veien, må vi jo finne på noe etterpå. Slottet har vi også relasjoner til. Da vi tok OL-gull i Sydney, var Märtha med i fotballgjengen. Etter den triumfen later vi som vi kjenner henne litt, sier Solveig Gulbrandsen til Dagbladet.

I særklasse

I EM-oppkjøringen mot Canada (3-0) var fotballdronninga fra Kolbotn i særklasse. Neste år spiller hun kanskje i England, som proff i Arsenal.

-  Kontrakten min med Kolbotn går ut etter denne sesongen. Selv om jeg har hus, bil, mann og jobb, er jeg veldig usikker på hvor jeg er neste sesong. Arsenal er en spennende mulighet. Både fordi jeg er litt fan, og fordi laget spiller morsom fotball. Dessuten blir kvinnefotballen i klubben finansiert av herrespillerne, sier Solveig Gulbrandsen.

Økonomi

Foreløpig har hun takket nei til alt av henvendelser fra utlandet.

-  Prøver jeg meg neste år, er det ikke bare for opplevelsens skyld. Da har det også med økonomi å gjøre. Foruten Arsenal, er det en mulighet å dra til Sverige og oppleve litt publikum. Spill i Danmark er ikke interessant, sier Solveig Gulbrandsen.

-  Tyskland tøffest

 KONGEVINK:  Slik skal fotballjentene vinke hvis det blir EM-gull. Solveig Gulbrandsen var på slottet og øvde på kongevinken før avreisen til England. Foto: Rune Myhre
KONGEVINK: Slik skal fotballjentene vinke hvis det blir EM-gull. Solveig Gulbrandsen var på slottet og øvde på kongevinken før avreisen til England. Foto: Rune Myhre Vis mer

Tyskland, Frankrike og Italia er tre knalltøffe EM-motstandere henholdsvis 6.,9. og 12.juni.

-  Tyskland-kampen i morgen blir aller tøffest, og Frankrike-matchen torsdag aller viktigst. For å gå videre, må vi være blant de to beste. Å ryke ut innledningsvis vil være tøft. Ikke bare for oss spillerne, men også for norsk kvinnefotball, sier Solveig Gulbrandsen.

-  Outsider

Nøktern sett mener hun Norge er outsider i EM.

-  Selv om pulja er tøff, tror jeg innerst inne at vi går videre. Deretter kan alt skje. Vi er mer fintspillende enn før, og har flere tekniske og offensive spillere. Forbedringspotensialet ligger i gutsen og vinnerviljen, sier Solveig Gulbrandsen.

Perfeksjonist

Selv er hun bedre enn noen gang, både fysisk og spillemessig.

-  Hver dag tar jeg et oppgjør med meg selv. Jeg er perfeksjonist, noe som kan være ganske slitsomt i lengden. Med åra har jeg lært hva slags trening som gjør meg god. I stedet for å løpe i skauen, elsker jeg å spille fotball og drive avslutningstrening. Samtidig jobber jeg mye med talentet og det mentale, sier Solveig Gulbrandsen.

Nei takk til Skari

Likevel har hun hatt aller størst framgang fysisk og kondisjonsmessig denne sesongen. Oksygenopptaket på 66 er på samme nivå som hos en kvinnelig langrennsløper.

-  Etter 3-0 seieren mot Canada var det snakk om at jeg kunne bli med Bente Skari på ei ukes treningsøkt i sommer. Den økta tviler jeg på at det blir noe av. Bente kan heller bli med meg noen dager. Det tror jeg hadde vært mye morsommere, sier Solveig Gulbrandsen til Dagbladet.

FREMAD MARSJ: - Landslaget er på vei framover igjen, sier Solveig Gulbrandsen. Om presisjonen i EM blir like bra som hos gardistene på slottsplassen, gjenstår å se.