Striden rundt fotballpresident Yngve Hallén er den direkte årsaken til at Halberg nå trekker seg. Da Divisjonsforeningen møtte valgkomiteen i Norges Fotballforbund 22. september, gikk styret i foreningen inn for å skifte ut Hallén. Divisjonsforeningen kom opp med tre andre kandidater: Tidligere visepresident i NFF, Erik Loe, tidligere generalsekretær Karen Espelund og nåværende styremedlem Kjartan Berland. Foto : Bjørn Langsem/DAGBLADET.
Striden rundt fotballpresident Yngve Hallén er den direkte årsaken til at Halberg nå trekker seg. Da Divisjonsforeningen møtte valgkomiteen i Norges Fotballforbund 22. september, gikk styret i foreningen inn for å skifte ut Hallén. Divisjonsforeningen kom opp med tre andre kandidater: Tidligere visepresident i NFF, Erik Loe, tidligere generalsekretær Karen Espelund og nåværende styremedlem Kjartan Berland. Foto : Bjørn Langsem/DAGBLADET.Vis mer

Fotballeder trekker seg på grunn av Hallén-striden

- Det er så mye rot som foregår nå, sier Roger Halberg.

Roger Halberg, lederen i divisjonsforeningen i fotball, trekker seg etter et opphisset medlemsmøte, skriver bt.no tirsdag kveld.

- Mandag trakk jeg meg som leder. Det skyldes helheten i norsk fotball. Det er så mye rot som foregår nå, og det har jeg ikke lyst til å være med på, sier Roger Halberg til bt.no.

Han har sittet som leder i Divisjonsforeningen siden 2010, og han var også med på oppstarten i 2002. Foreningen har som hovedmål å skape større entusiasme rundt 2. divisjon.

Striden rundt fotballpresident Yngve Hallén er den direkte årsaken til at Halberg nå trekker seg. Da Divisjonsforeningen møtte valgkomiteen i Norges Fotballforbund 22. september, gikk styret i foreningen inn for å skifte ut Hallén. Divisjonsforeningen kom opp med tre andre kandidater: Tidligere visepresident i NFF, Erik Loe, tidligere generalsekretær Karen Espelund og nåværende styremedlem Kjartan Berland.

På et medlemsmøte i forbindelse med cupfinalehelgen fikk Halberg og styret flengende kritikk fra medlemmene i Divisjonsforeningen for å ha gått til valgkomiteen uten mandat fra alle medlemmene.

Han og resten av styret følte at det var bred enighet om at Yngve Hallén bør skiftes ut ved fotballtinget i mars neste år. Etter skandalen rundt Erik Loe har Divisjonsforeningen sagt at de vil stille seg bak det som valgkomiteen kommer fram til, enten det blir Hallén eller en av de andre foreslåtte kandidatene.

(NTB)