Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Clarence Seedorf blir ny Deportivo-trener

Fotballegende får trenerjobb i spansk toppklubb

Den tidligere Milan-stjernen Clarence Seedorf blir ny trener i La Liga-klubben Deportivo La Coruna. 41-åringen skal i første omgang lede laget ut sesongen.

BLIR TRENER: Cristiano Ronaldo med armen rundt tidligere Real Madrid-spiller, Clarence Seedorf. Nå blir sistnevnte trener for en klubb i samme liga. Foto: AFP PHOTO / Adrian DENNIS
BLIR TRENER: Cristiano Ronaldo med armen rundt tidligere Real Madrid-spiller, Clarence Seedorf. Nå blir sistnevnte trener for en klubb i samme liga. Foto: AFP PHOTO / Adrian DENNIS Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Det offentliggjorde den spanske klubben på sin hjemmeside mandag.

Seedorf etterfølger den tidligere ungdomstreneren Cristobal Parrolo, som fikk hovedtrenerjobben slengt i fanget etter at Pepe Mel mistet jobben etter bare ni serieomganger i Spania.

0-5-tapet mot Real Sociedad fredag ble Parrolos siste kamp ved roret.

Seedorf startet trenergjerningen sin i sin gamle klubb Milan i 2014. Klubblegenden spilte i den italienske klubben i ti år. Nederlenderen spilte også for Ajax, Sampdoria, Real Madrid og Inter i løpet av en suksessrik karriere. Han ble den første spilleren som vant mesterligaen med tre ulike klubber.

Seedorf beholdt bare jobben i Milan i fire måneder. Den tidligere midtbanespilleren ledet klubben i totalt 20 kamper. Ti endte med seier, mens det ble åtte tap og to uavgjort.

41-åringen tok senere over kinesiske Shenzhen i 2016, men mistet jobben etter at han ikke klarte å lede klubben til opprykk fra nivå to.

I desember 2017 ble Seedorf presentert som manager i brasilianske Atlético Paranaense, men sent i måneden ble avtalen kansellert etter at partene ikke klarte å bli enige om en avtale.

Med manageren ledig på markedet slo Deportivo til i et forsøk på å unngå nedrykk. Laget har tre poeng opp til sikker plass i La Liga.

(NTB)

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!