Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Gunnar Thoresen:

Fotballegenden Gunnar Thoresen (97) er død

Han ble 97 år gammel.

DØD: Gunnar Thoresen, en av norsk fotballs fremste spillere i de første etterkrigsårene fram til 1960, er død. Han ble 97 år gammel. Her med sønnen Hallvar Thoresen. Foto: Thomas Rasmus Skaug / Dagbladet
DØD: Gunnar Thoresen, en av norsk fotballs fremste spillere i de første etterkrigsårene fram til 1960, er død. Han ble 97 år gammel. Her med sønnen Hallvar Thoresen. Foto: Thomas Rasmus Skaug / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Gunnar Thoresen, en av norsk fotballs fremste spillere i de første etterkrigsårene fram til 1960, er død. Han ble 97 år gammel.

Thoresen spilte hele sin karriere i Larvik Turn, som han førte til tre seriemesterskap. Han spilte 64 landskamper for Norge og scoret 22 mål.

– Med ham har norsk fotball mistet en av sine store profiler gjennom tidene, en ekstraordinær ballkunstner og goalgetter, skriver Østlands-Posten i et minneord.

Gunnar Thoresen debuterte for klubblaget som 17-åring i 1937, men slo ut i full blomst etter krigen. Han utfoldet seg i tiden før TV kunne dokumentere prestasjonene, men hans dribleserier brente seg fast i minnet til dem som opplevde dem.

Meritter

Han ble toppscorer i Hovedserien to år på rad og ble seriemester i 1953, 1955 og 1956. Cupen opplevde han aldri å vinne. Han scoret 425 mål på 472 kamper. Den siste spilte han som 42-åring i 1962.

Hans 64 landskamper var nest flest av spillerne i sin generasjon, overgått bare av Thorbjørn Svenssen. Selv i dag har bare seks spillere scoret flere enn hans 22 landslagsmål.

Gunnar Thoresen spilte sin siste landskamp som 39-åring i 1959 og var Norges eldste landslagsspiller inntil Frode Johnsen slo rekorden i 2013.

Far og sønn

Gunnar Thoresen lot seg aldri lokke til proffliv i utlandet, men han hjalp sønnen Hallvar å skrive brevet til nederlandske Twente som banet vei for en av de store norske proffkarrierene.

Hallvar Thoresen var en profilert spiller i Twente og PSV Eindhoven og var kaptein både på klubb- og landslag. Hallvar spilte 50 landskamper, så far og sønn hadde til sammen godt over 100 stykker.

(NTB)

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!