Gunnar Thoresen:

Fotballegenden Gunnar Thoresen (97) er død

Han ble 97 år gammel.

DØD: Gunnar Thoresen, en av norsk fotballs fremste spillere i de første etterkrigsårene fram til 1960, er død. Han ble 97 år gammel. Her med sønnen Hallvar Thoresen. Foto: Thomas Rasmus Skaug / Dagbladet
DØD: Gunnar Thoresen, en av norsk fotballs fremste spillere i de første etterkrigsårene fram til 1960, er død. Han ble 97 år gammel. Her med sønnen Hallvar Thoresen. Foto: Thomas Rasmus Skaug / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Gunnar Thoresen, en av norsk fotballs fremste spillere i de første etterkrigsårene fram til 1960, er død. Han ble 97 år gammel.

Thoresen spilte hele sin karriere i Larvik Turn, som han førte til tre seriemesterskap. Han spilte 64 landskamper for Norge og scoret 22 mål.

– Med ham har norsk fotball mistet en av sine store profiler gjennom tidene, en ekstraordinær ballkunstner og goalgetter, skriver Østlands-Posten i et minneord.

Gunnar Thoresen debuterte for klubblaget som 17-åring i 1937, men slo ut i full blomst etter krigen. Han utfoldet seg i tiden før TV kunne dokumentere prestasjonene, men hans dribleserier brente seg fast i minnet til dem som opplevde dem.

Meritter

Han ble toppscorer i Hovedserien to år på rad og ble seriemester i 1953, 1955 og 1956. Cupen opplevde han aldri å vinne. Han scoret 425 mål på 472 kamper. Den siste spilte han som 42-åring i 1962.

Hans 64 landskamper var nest flest av spillerne i sin generasjon, overgått bare av Thorbjørn Svenssen. Selv i dag har bare seks spillere scoret flere enn hans 22 landslagsmål.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer