Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Ronaldinho støtter Jair Bolsonaro

Fotballegenden skaper harme: Støtter «Brasils Donald Trump»

Barcelona skal ha tatt avstand fra Ronaldinhos støtteerklæring til Jair Bolsonaro.

SKAPER REAKSJONER IGJEN: Den brasilianske fotballegenden Ronaldinho. Foto: Reuters/John Sibley
SKAPER REAKSJONER IGJEN: Den brasilianske fotballegenden Ronaldinho. Foto: Reuters/John Sibley Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Ronaldinhos (38) legendestatus er relativt udiskuterbar. Under karrieren nærmest forhekset han et helt fotballpublikum. Det ryktes at folk tok seg fri fra jobb for å overvære treninger og observere den fantastiske ballbehandlingen hans.

Brasilianeren la opp i 2015. Karrieren var på topp mellom 2001 og 2011, da han herjet for Paris Saint-Germain, Barcelona og AC Milan, og vant Gullballen to ganger. Men etter det kom det brutale fallet.

I løpet av karrieren har mange negative overskrifter florert, mye på grunn av hans elleville livsstil - inkludert mer enn en fest eller to. Nå skaper han negative overskrifter igjen.

Grunnen er at han skal ha uttrykt sin støtte til den brasilianske presidentkandidaten Jair Bolsonaro - som også kalles Brasils svar på Donald Trump.

KONTROVERSIELL: Jair Bolsonaro Foto: Mauro Pimentel / AFP
KONTROVERSIELL: Jair Bolsonaro Foto: Mauro Pimentel / AFP Vis mer

Kontroversiell

Bolsonaro er nemlig en kontroversiell fyr. Dagbladet har tidligere omtalt ham som en mann omringet av skandaler. Han raljerer mot damer, slaveetterkommere og homofile.

Denne mannen har altså Ronaldinho gått offentlig ut og støttet, blant annet via Twitter. AFP omtaler det som en åpenbar støtte til Bolsonaro:

- For et bedre Brasil: Jeg vil ha fred, sikkerhet og noen som gir oss gleden tilbake. Jeg velger å leve i Brasil, og vil ha et bedre land for alle, skriver fotballegenden.

Men Bolsonaros verdier er ikke forenlige med storklubben Barcelonas. Det skriver spanske Sport. Ifølge avisa har klubben nå tatt grep:

Etter at Ronaldo forlot den spanske storklubben i 2008, har han fungert som ambassadør. Nå skal antall oppdrag for klubben synke drastisk som følge av støtten til den brasilianske presidentkandidaten.

Partygutt

Ryktene om Ronaldinho nattklubb-liv er mange. En av dem er hvordan en vanlig kveld på byen skal ha vært for Ronaldinho. Han skal vanligvis ha starta på restaurant med gode venner, gjerne femstjerners, før det bar videre til en heftig tur på byen med vakre kvinner. Om det var midt i sesongen hadde lite å si.

Xavi spilte med Ronaldinho i Barcelona, og har tidligere uttalt at man må forstå kritikken for hvordan man lever livet sitt, etter at prestasjonene til brasilianeren uteble.

- Han har sitt eget privatliv, og det er det ingen som skal forstyrre. Men man må huske på at det man gjør privat, også påvirker en som idrettsmann. Han gikk fra å være et idol til å bli pepet ut og kritisert. Det gjør vondt for enhver, sa Xavi i 2008.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!