I RETTEN: Roy Keane ble i dag frikjent for anklagene som verbalt misbruk, mens Kerry Dixon må ni måneder i fengsel etter vold på en bar. Foto: NTB Scanpix
I RETTEN: Roy Keane ble i dag frikjent for anklagene som verbalt misbruk, mens Kerry Dixon må ni måneder i fengsel etter vold på en bar. Foto: NTB ScanpixVis mer

Fotballegender i retten. Den ene slo en spøk og ble frikjent, den andre dømt

Keane og Dixon.

(Dagbladet): Roy Keane var i sin tid en fenomenal fotballspiller for Manchester United, men midtbanegiganten hadde - og har - også et heftig temperament.

I dag var han i retten. Bakgrunnen er at 43-åringen skal ha kommet med en rappkjeftet tirade og gjort obskøne gester da han hoppet ut av sin Range Rover i Greater Manchester på nyåret.

Iren benektet all skyld, og ble frikjent i retten i formiddag. Da med såpass god selvtillit at han dro en aldri så liten spøk mens han avga sitt vitnemål.

Da han ble spurt om sin trenerkarriere, rettet Keane dommeren:

- Du mener forsøket på en trenerkarriere.

Det skapte latter i rettssalen. Keane har vært manager for Sunderland og Ipswich, men har ikke lykkes nevneverdig. Nå er han assistent på det irske landslaget.

Voldsdom Men det var også en annen engelsk fotballegende som var i retten i dag. Det gikk ikke like godt.

Kerry Dixon var i sin tid en storscorer i Chelsea, og har faktisk scoret tredje mest for klubben. Sånt blir det legendestatus av. Men for litt over et år siden havnet han i trøbbel på en bar i England.

Dixon hadde havnet i slagsmål med en annen bargjest. Dommeren anså overfallet som såpass alvorlig at Dixon nå må sone ni måneder i fengsel. Dixon hadde på forhånd erklært seg ikke skyldig, da den andre mannen skal ha provosert ham og han handlet i selvforsvar.