HARDE ORD: I natt informerte Louis van Gaal om at Victor Valdes er uønsket i klubben. Foto: AP Photo/Ted S. Warren
HARDE ORD: I natt informerte Louis van Gaal om at Victor Valdes er uønsket i klubben. Foto: AP Photo/Ted S. WarrenVis mer

Fotballekspertene støtter van Gaals Valdes-avskjedigelse

Men tror det aldri ville skjedd i Norge.

(Dagbladet): På en pressekonferanse i natt offentliggjorde Louis van Gaal at Manchester Uniteds andrekeeper, Victor Valdes, må finne seg en ny klubb.

Van Gaal fortalte på pressekonferansen at de er skuffet over Victor Valdés, som manageren mener ikke har fulgt hans og klubbens filosofi. Valdes svarte med noe som antyder skuffelse motsatt vei på Twitter. Dermed er ordkrigen i gang.

At en keeper får beskjed om å pakke sakene og dra på betingelsene lagt fram av van Gaal, forstår TV 2s Premier League-ekspert Petter Myhre.

- Hvis spillerne ikke følger reglene til spillere og manager, og gjentatte ganger, og viser at man ikke vil være en del av den filosofien klubben har, så blir man satt på transferlista. I denne saken virker det tydelig at van Gaal og United har bestemt at han ikke er med på grunn av oppførselen sin, sier Myhre til Dagbladet.

Forståelig Også Robin van Persie ble øyensynlig frosset ut, noe som etterhvert endte med en overgang til tyskisk fotball og Fenerbache. Redaktøren for United-supporteren mener de to situasjonene ikke er helt sammenlignbare.

SKAL BORT: Victor Valdes. Foto: Reuters / Craig Brough
SKAL BORT: Victor Valdes. Foto: Reuters / Craig Brough Vis mer

- For Valdes var det en ordrenekt fra hans side, og at han ikke ville spille en reservelagskamp. Kanskje det føltes ydmykende, hva vet jeg... Om det er kontraktsbrudd vet jeg ikke, men som en profesjonell fotballspiller gjør man ikke sånt. Jeg forstår van Gaals reaksjon der, sier Lars Morten Olsen til Dagbladet. Han legger til at han som United-supporter sier at han liker den faste linja van Gaal kjører.

Men om Valdes har fått vite at han har fått sparken gjennom mediene eller klubben selv, er uvisst.

- Det er vanskelig å vite når man har mediene å forholde seg til, og vi vet ikke alt hva som har skjedd. Men sett utenifra, så skjer sånne ting i de store ligaene hvert eneste år. Det får selvsagt omtale fordi det er Valdes og United og van Gaal dette dreier seg om. I tillegg er van Gaal såpass tydelig som han er der, men i mange tilfeller blir dette dysset ned. Sånn sett skjønner jeg at det skaper overskrifter, sier Myhre.

Keeperkrise? Myhre, som blant annet har vært trener i Vålerenga, tror dog ikke noe lignende ville skjedd i Norge.

- Det er annerledes i de utenlandske ligaene enn hjemme i Norge. I Norge ville det vært en så og si umulig måte å gjøre ting på, på grunn av at spillerne har rettigheter og ting som må tas hensyn til.

TV 2-EKSPERT: Petter Myhre.
Foto: Stian Lysberg Solum / SCANPIX
TV 2-EKSPERT: Petter Myhre. Foto: Stian Lysberg Solum / SCANPIX Vis mer

Lars Morten Olsen tror ikke Valdes gir seg sånn uten videre uten kamp, men tror han stikker hvis det kommer et ålreit tilbud fra for eksempel en spansk klubb. I så fall kan det dukke opp en aldri så liten keeperkrise i Manchester United. David de Gea har blitt linket til Real Madrid i hele år, og virker å ikke være så veldig langt unna en overgang.

- Det virker som døra er litt på gløtt der, dessverre. Går de Gea, får United et stort problem. Å finne en god nok erstatter, er ikke lett. Hugo Lloris var en jeg hadde på ønskelista, men nå er han skadet. Nå vet jeg ærlig talt ikke, sier Olsen.