- Fotballen er veldig rar

Og derfor tror Kjetil Rekdal Vålerenga vinner mot Newcastle i kveld. Sjekk lagoppstillingene!

 • Shearer gleder seg

  NEWCASTLE (Dagbladet.no): Når Vålerenga løper ut på St. James' Park i kveld møtes de av minst 35 000 høylytte tilskuere. 32 000 regner med grei skuring og enveiskjøring mot Øyvind Bolthof.

  - Vi vet Newcastle kommer til å gå ut i hundre for å få et tidlig mål. Klarer vi å stå av de første tjue minuttene, vil vår selvtillit stige. Vi vet vi må score mål, så etterhvert må vi få folk opp i banen og avslutte angrepene våre. Avslutninger er viktig, for Newcastle er gode på kontringer, sier Kjetil Rekdal til Dagbladet.no.

  Rar fotball


  Fortsatt er det ikke mange andre enn Vålerenga-leiren som tror på avansement og videre liv etter 90 minutter i kveld. Det bryr ikke Rekdal seg noe om.

  - Fotballen er veldig rar. Underdogsen slår favorittene veldig ofte, smiler Rekdal lurt. På Ullevaal ble Newcastle-manager Bobby Robson overrasket over orken og viljen til Rekdals elever. Og sjefens pasninger fra stopperplass.

  - Jeg regner med at de kommer til å prøve å blokkere mine pasninger bakfra denne gangen. Men jeg har vært med såpass lenge at jeg vet hvordan jeg skal klare å sende dem likevel. Men det viktigste er at andre også står fram og tar ansvar, sier Rekdal.

  - 0-0 eller 0-1 spiller ingen rolle for oss.

  Ubeseiret i Uefa-cupen


  En ting er han helt sikker på: Det blir en jevnere kamp enn det hjemmefansen tror. Det er ikke for ingenting at Vålerenga fortsatt har til gode å tape en kamp i Uefa-cupen i år.

  - Vi er ekle å spille mot. Det er sjelden vi blir spilt av banen, sier Rekdal. Han vil ikke bekrefte en lagoppstilling, men forteller at han var veldig fornøyd med innsatsen til de elleve som startet mot Newcastle på Ullevaal. Det eneste spørsmålstegnet er om målscoreren fra den første kampen, Runar Normann, blir kampklar. Han har ikke trent ordentlig på fjorten dager på grunn av ryggsmerter.

  På pluss-siden er Jørgen Jalland og Kjetil Wæhler klare igjen. Rekdals viktigste jobb nå er å overbevise spillerne om at det er mulig å slå Newcastle på St. James' Park. Og kanskje har han en ny overraskelse å servere Bobby Robson også?

  - Det kan hende. Vi får se i kveld, smiler Rekdal.

  Lagoppstillingene:


  Dagbladet.no tror disse elleve starter for Vålerenga:

  Bolthof - Hovi, Rekdal, Hagen, Brocken - Hansen, Jalland, Gashi - Fredheim Holm, Berre, Dos Santos.

  Disse elleve starter sannsynligvis for Newcastle:

  Given - O'Brien, Bramble, Woodgate, Hughes - Bridges, Jenas, Speed, Robert - Shearer, Bellamy.

 • Dagbladet.no følger kampen direkte fra klokka 20.45, og kommer med referat og reaksjoner etter kampslutt.
EKLE: - Vi er ekle å spille mot, sier Kjetil Rekdal. Her er han selv ekkel mot Hugo Viana på Ullevaal.