Fotballen full  av overtro

Dommer Nils Mikkel Sara gandet Hammerfest. Laget vant ikke en kamp resten av sesongen. Magi eller tilfeldigheter?

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

-  Hadde jeg skjønt litt tidligere hvor det bar, skulle jeg bedt om unnskyldning før, innrømmer Terje Hansen, som trente Hammerfest i 2. divisjon.

Det var tredje serierunde i 1999-sesongen. Alta, ledet av nåværende Aalesundtrener Normark, tok imot Hammerfest til lokalderby. En tøff og jevnspilt kamp som Hammerfest tapte 1-2.

Skjelte ut dommeren

Hammerfest gikk etterpå ut med hard kritikk i lokalavisene av kampens dommer Nils Mikkel Sara. -  Vi diskuterte kampen i hallen etterpå, og jeg trodde vi var ferdig med det, sier Sara.

Han ble derfor svært irritert over kritikken som så kom, og krevde en unnskyldning fra Hammerfest. Hvis ikke ville han gande laget, slik at de ikke vant en kamp resten av året og rykke tned,

Få om noen tok trusselen alvorlig. Hammerfest hadde fått en knallstart på sesongen, og det var ingen grunn til at laget skulle begynne å tape. Men så snudde det.

-  Jeg mente alvor. Jeg fikk ingen unnskyldning, sier Sara.

Prøvde alt

Og da var det gjort. Hammerfest tapte kamp etter kamp, og raste på tabellen.

-  Til å begynne med tenkte jeg ikke på det, jeg hadde faglige forklaringer på hvorfor vi tapte. Jeg ville ikke la guttene skylde på noe utenomsportslig. Men utover sesongen begynte det å bli vanskelig. Vi kjørte kampene, men det rotet seg alltid til på slutten. Det ble et stort problem for oss. Spillerne begynte jo å tro på det, og det ballet bare mer og mer på seg. Det ble vanskelig for dem som skulle spille når de følte at de ikke rådde over utfallet selv, forteller Hansen.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer