Fotballen har klart noe rusomsorgen aldri har vært i nærheten av

Har fotballen lært oss en ting så er det at alle kan delta. Og så hjelper det å ha noe ålreit på beina.

AKTIVISERING:  løpet av fem år og en strålende ide har fotballen klart noe rusomsorgen aldri har vært i nærheten av. Et sted melom 100 og 130 rusavhengige er nå i ukentlig trening. 
Arkivfoto: Stian Lysberg Solum / SCANPIX .
AKTIVISERING: løpet av fem år og en strålende ide har fotballen klart noe rusomsorgen aldri har vært i nærheten av. Et sted melom 100 og 130 rusavhengige er nå i ukentlig trening. Arkivfoto: Stian Lysberg Solum / SCANPIX . Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

AV ALLE TENKELIGE lavterskelprosjekt må dette være et av de laveste. Utøverne rekrutteres fra miljøene Petter uteligger har gjort til kjente farvann for norske TV-seere de siste ukene. De kommer fra ingenting, eller gata som det også heter. Og i løpet av de fem årene som er gått siden Johan H. Andresen tenkte tanken har rundt 15 rusavhenige reist seg fra asfalten og kommet seg på skole, fått praksisplass eller jobb.

For de som ikke har sett Petter uteliggers 52 døgn i Oslos rennestein er det sikkert beskjedne tall. For de som har fulgt med er det imponerende. Og for NAV er det knapt til å tro.

I løpet av fem år og en strålende ide har fotballen klart noe rusomsorgen aldri har vært i nærheten av.

ET STED MELLOM 100 og 130 rusavhengige er nå i ukentlig trening. Det betyr at de har gått fra ingenting til plutselig å ha noen få meningsfylte rutiner. De har fått en gulrot til å ønske seg mer. For er det noe fotballen har så er det garderobekulturen.

Der viktigheten av samhold er det overordnede.

DET OFFENTLIGE HAR omfavnet tiltaket som nå er blitt en egen stiftelse, Fotballstiftelsen, og helseminister Bent Høie er en ivrig supporter. Sånt liker vi. Det er også Orkla som besørger mat og drikke til felles måltider i forbindelse med alle treningsøkter. Strålende. Og onsdag kom det i tillegg 100 000 kroner fra Orkla Friends Fund, øremerket til kjøp av fotballsko og joggesko.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer