- Fotballen har stagnert under Blatters lederskap

FIFA-valgkampen er i gang for Blatter og Bin Hammam.

STAGNERT: Valgkampen er i gang for fullt for FIFA-president Sepp Blatter og utfordreren hans, Mohamed Bin Hammam. - Fotballen har stagnert under Blatters lederskap. Nå er det på tide med forandringer, mener Bin Hammam. Foto: AFP Photo / Michal Cizek / Karim Jaafar
STAGNERT: Valgkampen er i gang for fullt for FIFA-president Sepp Blatter og utfordreren hans, Mohamed Bin Hammam. - Fotballen har stagnert under Blatters lederskap. Nå er det på tide med forandringer, mener Bin Hammam. Foto: AFP Photo / Michal Cizek / Karim JaafarVis mer

Valgkampen er i gang for fullt for FIFA-president Sepp Blatter og utfordreren hans, Mohamed Bin Hammam. Begge er på plass i Paris, og mandag brukte de mye tid på luksushotellet Arc de Triumph, der delegatene fra de 53 landene som tilhører Det europeiske fotballforbundet (UEFA) var samlet til kongress. Valget i Det internasjonale fotballforbundet (FIFA) finner sted i Zürich 1. juni. Da skal de 208 delegatene bestemme seg for om de vil ha Blatter i fire nye år eller satse på Bin Hammam, som mener han vil representere noe nytt i FIFA-systemet. UEFA er en viktig arena for de to presidentkandidatene, for det europeiske forbundet er det aller største av de forbundene som skal stemme i Zürich, og de to presidentkandidatene var ivrige med å samle støtte og stemmer mandag.
Stagnasjon Blatter og Bin Hammam var tidligere gode venner, men etter at presidenten i Det asiatiske forbundet tok opp kampen mot Blatter har vennskapet kjølnet noe. — Mr. Blatter ønsket først å sitte i åtte år, så ble det 12, og nå ønsker han ytterligere en periode på fire år. Jeg mener det ikke må skje, for ingenting er forandret i den siste perioden han har sittet. — Fotballen har stagnert under Blatters lederskap. Nå er det på tide med forandringer, mener Bin Hammam. Også den amerikanske journalisten Grant Wahl er på plass i Paris. Han stiller som en ren protestkandidat, men det er ikke ventet at han vil kunne gi Blatter og Bin Hammam kamp om toppvervet i FIFA, selv om amerikaneren sier han har vært i kontakt med 150 forbund.
Elsker fotball — Jeg elsker fotballen, og jeg har jobbet med fotball i mange, mange år, først og fremst gjennom tiden min som president i det asiatiske forbundet, men også gjennom den tiden jeg har sittet i FIFA-styret. — Jeg har vært med på mye, men når det gjelder FIFA ser jeg ingen forandringer. Det er ikke bevegelse i det hele tatt, sier Bin Hammam fra Qatar. Han hadde mandag et møte med den søramerikanske presidenten Nicolás Leoz, som også er invitert gjest på UEFA-kongressen. — Jeg representerer ti medlemsland i Sør-Amerika, og jeg tror nok at vi kommer til å stemme som en blokk på kongressen i FIFA til sommeren, men foreløpig har vi ikke vurdert de to kandidatene. Vi har ikke tatt stilling til hvem vi kommer til å stille, sa Leoz etter å ha møtt Bin Hammam.

(NTB)