Mohammed Bin Salman vil kjøpe Newcastle

Fotballen kan ikke ha slike menn

Et statsoverhode som tar på seg ansvaret for drap på en landsmann er på vei inn som klubbeier i Premier League. Det må ikke skje.

PÅ VEI TIL NEWCASTLE: Saudi Arabias kronprins og mannen som styrer kongedømmet på den arabiske halvøya, Mohammed Bin Salman, på vei inn i den engelske statsministerboligen for et par år siden. Nå ønsker han å kjøpe Newcastle United. Foto: Alastair Grant, AP/NTBScanpix
PÅ VEI TIL NEWCASTLE: Saudi Arabias kronprins og mannen som styrer kongedømmet på den arabiske halvøya, Mohammed Bin Salman, på vei inn i den engelske statsministerboligen for et par år siden. Nå ønsker han å kjøpe Newcastle United. Foto: Alastair Grant, AP/NTBScanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

MOHAMMED BIN SALMANS ønske om å gjøre det saudiarabiske statsfondet (PIF) til majoritetseier med 80 prosent av aksjene i Newcastle United flytter allerede kritiserte grenser, og setter sinnene i kok både på Tyneside og i fotballen for øvrig.

Det er ikke bare til å forstå.

Alle innvendinger mot den de facto eneherskende saudi-prinsens forsøk på å gjøre Premier League-klubben til en av mange brikker i sitt langsiktige og nasjonale rengjøringsprosjekt kalt Vison 2030, applauderes.

FOTBALLEN HAR MANGE uskrevne regler. Forbudet mot å bytte klubb er en av dem. Du må gjerne bytte kjæreste eller kone, og det gjør vi jo også, de fleste av oss.

Fotballklubb derimot, glem det.

KLUBBEN DU AV en eller annen grunn fikk, valgte eller arvet er den du har. Heter det. Sånn har det alltid vært. Sånn må det også være. Du kødder ikke med det vakre spillets dypeste røtter, tilhørigheten. Du lefler ikke med kjærlighet tatovert i hjertet.

Om du ikke er Newcastle-supporter vel å merke, med et moralsk kompass som virker.

Lykkes Mohamed Bin Salman i sitt forsøk på å overta makta på St. James' Park, og veldig mye tyder på det, kan du være så utro du bare vil.

Har du en aID-konto? Logg inn her
Du kan nå betale med

Med Dagbladet Pluss kan du dykke ned i en verden av eksklusivt innhold som berører, beriker og begeistrer

Kom tett på de sterke historiene. Bli med på innsiden og bak fasaden. Ta gode valg i hverdagen ved hjelp av våre tips, tester og guider.

29,-

1 uke

(Fornyes automatisk til 29,-/uke)

79,-

1 måned

(Fornyes automatisk til 79,-/mnd)
Billigst

179,-

3 måneder

(Fornyes automatisk til 179,-/kvartal)

Du kan si opp når som helst.
Her finner du bruker- og abonnementsvilkår.

Trygg betaling med:

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer