Fotballen må ha dop

LONDON (Dagbladet): - Jeg vet ikke hvordan fotballen vil se ut om 10 år, men kanskje vil det være så intenst at det vil være nødvendig for spillerne å dope seg, sier Chelsea-manager Gianluca Vialli. Mer verbalt klønete enn det er det knapt mulig å møte de dopinganklagene Flo-sjefen har fått fra Italia.

Viallis dystre spådom om at det vi alle ønsker å tro en en profesjonell og streit utfoldelse av sunne sjeler i overbetalte legemer fører fotballen rett inn i medsinskapet. Og - det er altså der Roma-trener Zdenek Zeman mener det barberte managerhodet fra Stamford Bridge var på flittige besøk den gangen han hadde hår og spilte for Juventus. Og her i London sitter nå Gianluca Vialli og prøver å forsvare seg så godt han kan.

Samtidig som han innrømmer å ha brukt det kroppsbyggende og formforsterkende preparatet Kreatin.
- Da jeg var i Juventus brukte vi Kreatin, sier Vialli. - Fordi det var tillatt hadde jeg ingen motforestillinger mot det.

Preparatene som ikke er lov er derimot en annen skål. Og det er under prat om disse Vialli plutselig taler med litt av den tunga IOC-president Juan Antonio Samaranch i dag må føle han beit seg i. Ikke det at Chelsea-manageren vil gå i bresjen for å fjerne stoffer fra forbudslista, nei da, han er imot doping. Men Vialli tror det vil presse seg fram av seg sjøl. Og her har du grunnen:

Fotballen vil bli så tøff, og det vil kreve så mye av den enkelte å holde nivået og intensiteten oppe på de daglige treningene, at spillerne rett og slett vil trenge dop for å kunne henge med.
Derfor tror Vialli at stoffer som er forbudt i dag vil bli lovlige om noen år.

Hvilket kan føre til fotball på kanyle.

Sprøytet ut til folket på blå resept.