- Fotballen må utkonkurrere dataspillene

Ole Gunnar Solskjær synes det er helt greit at unge fotballspillere spiller dataspill. Men først etter at de har spilt fotball sjøl.

GUTTEDRØMMEN: For mange unge fotballspillere er drømmen å avgjøre Champions League-finalen. Ole Gunnar Solskjær realiserte den drømmen på overtid mot Bayern München i 1999. Mange kopierer Solskjærs bedrift på dataspill som Football Manager og FIFA 09, men skal man gjøre det i det virkelige liv, må man først og fremst spille fotball sjøl, mener Manchester United-legenden.Foto: SCANPIX/Dan Chung/REUTERS
GUTTEDRØMMEN: For mange unge fotballspillere er drømmen å avgjøre Champions League-finalen. Ole Gunnar Solskjær realiserte den drømmen på overtid mot Bayern München i 1999. Mange kopierer Solskjærs bedrift på dataspill som Football Manager og FIFA 09, men skal man gjøre det i det virkelige liv, må man først og fremst spille fotball sjøl, mener Manchester United-legenden.Foto: SCANPIX/Dan Chung/REUTERS Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

||| KRISTIANSUND (Dagbladet): Ute på Atlanten stadion står Ole Gunnar Solskjær og viser fram hvordan man vender bort en motspiller. Denne uka leder han 50 talentfulle 14-åringer på Solskjærs fotballskole i Folkeparken i Kristiansund, området hvor han sjøl trådte sine barnefotballsko.

- Jeg VILLE bli god, og jeg trente mer enn de fleste. I tillegg var jeg heldig og hadde en god trener og et godt miljø rundt meg. Men som Kjetil André Aamodt sier: Det handler til syvende og sist om å trene mest og å ville mest, sier Solskjær til Dagbladet.

Alene foran et mål Men han innser at ungdom i dag møter en annen hverdag enn den han møtte som ung.

- Det er mye i samfunnet som har forandret seg siden jeg var ung. Da var vi heldige hvis vi hadde tilgang til en Commodore 64 eller VIC-20. Nå er det mye mer data og spill som frister, og dette er kanskje den største konkurrenten for fotballen, mener Solskjær.

Så innrømmer han smilende at han sjøl også har spilt en del dataspill, som Football Manager.

- Jeg er veldig glad i fotball, og også fotballspill. Men det som er viktig, er at en først spiller fotball sjøl, før en eventuelt spiller fotball på datamaskinen. Fotballen har en utfordring i det å utkonkurrere dataspillene, understreker han.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer