Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

- Fotballen ønsker ikke å snike i køen

Kulturminister Abid Raja etter møte med idretten.

KOMMER SVAR PÅ TORSDAG: Tirsdag 5. mai møtte kulturminister Abid Raja flere idrettsledere for å snakke om en gradvis åpning av idretten. Reporter: Sindre Lie. Video: Bjørn Langsem / Dagbladet Vis mer

I formiddag møttes idrettspresident Berit Kjøll og fotballpresident Terje Svendsen kulturminister Abid Raja (V) for å diskutere gjenåpning av fotballsesongen.

Møtet mellom partene kommer etter lengre tids press for å få lov å rulle i gang elitefotballen. Norges Fotballforbund ønsker å starte med ordinær trening allerede i neste uke, for å kunne åpne fotballsesongen 15. juni.

Raja har hatt dialog med fotball-, håndball-, svømme- og idrettspresidenten i dag. Han gjentar at regjeringen kommer med tilbakemelding angående idretten og mulig gjenåpning 7. mai.

- Om to dager skal vi ta stilling til hvordan idretten kan forholde seg til coronareglene, sier Raja.

Raja håper idretten vil ta godt imot beslutningen som tas.

- Vi jobber så godt vi kan med flere ting. Det ene er økonomipakka. Målet er at raskt og senest før 12. mai vil gi en innretning på den. Jeg har lyttet til innspillene, sier han videre.

Kulturministeren er klar på at det ikke er han som sitter med avgjørelsen alene.

- I dag var det ikke et møte for å gi noen signaler, det var for å komme i god dialog, oppsummere hvor vi står. Beslutningen tas ikke av kulturministeren alene, sier Raja.

I DIALOG: Fotballpresident Terje Svendsen med kulturminister Abid Raja og idrettspresident Berit Kjøll. Foto: Bjørn Langsem
I DIALOG: Fotballpresident Terje Svendsen med kulturminister Abid Raja og idrettspresident Berit Kjøll. Foto: Bjørn Langsem Vis mer

- Kjenner seg ikke igjen

Raja mener det skapes et inntrykk i media om at toppfotballen ønsker å snike i noen køer, noe han mener ikke er tilfellet etter å ha hatt samtaler med klubber som RBK, Brann, VIF, Kristiansund og Haugesund.

- Jeg sitter igjen med at idretten er sitt ansvar bevisst. At de ønsker å operere innenfor smittevernreglene, og de kjenner seg ikke igjen at de skal snike i noen køer for å komme først frem, sier Raja til Dagbladet.

- De ønsker selvfølgelig å komme i gang, men de forstår at beslutningen rundt dette blir tatt 7. mai, og de har ikke hatt noe behov for å få noe raskere beslutning, sier han videre om samtalene med klubbene.

Idrettspresident Berit Kjøll er inne på det samme.

- Når det har vært en del diskusjoner i mediene om at fotballen blåser i andre og durer i vei, er ikke det sant, mener Kjøll.

Dramatiske utsikter

Toppene i Norges Fotballforbund innkalte i forrige uke til pressekonferanse, hvor det ble lagt fram dramatiske utsikter for økonomien både i topp- og breddefotballen dersom sesongen ikke sparkes i gang snart.

«Uten toppkamper i 2020 settes hele fotballbransjen på spill», er meldingen fra NFF.

- Jeg er glad for at vi har hatt et godt møte i dag hvor vi har presentert en del tanker og ikke minst kulturministeren har redegjort for de vurderingene og dilemmaene de står overfor, sier Svendsen.

Fotballpresidenten har også forklart hvordan de ser for seg at fotballen kan starte opp igjen.

- For oss var det viktig å si at NFF har fokus på fotballen, sier Svendsen til Dagbladet.

Svendsen påpeker at det har vært mye fokus på toppfotballen i denne diskusjonen, og at barne- og ungdomsfotballen er like viktig. Han håper dette vil starte opp igjen i løpet av sommeren og sier de trenger en uke på seg fra de får klarsignal til det vil skje.

I DIALOG MED RAJA: Fotballpresident Terje Svendsen. Foto: Bjørn Langsem
I DIALOG MED RAJA: Fotballpresident Terje Svendsen. Foto: Bjørn Langsem Vis mer

Nye retningslinjer

Målet til NFF er at Eliteserien skal sparkes i gang og avsluttes i løpet av 2020 eller seinest utover noen uker i 2021.

Torsdag legger regjeringen fram nye retningslinjer for en gjenåpning av ulike deler av samfunnet og ifølge helseminister Bent Høie (H) vil fotballen være en del av dette.

Foreløpig er det ikke lov med kultur- og idrettskonkurranser med over 500 personer samlet fram til 1. september. Fra og med 7. mai vil inntil 50 mennesker kunne være i aktivitet sammen dersom de holder én meters avstand.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!