«Fotballen styrer ikke livskvaliteten min»

LILLESTRØM (Dagbladet): LSK tok seriesølv i fjor. I år ligger de så vidt over nedrykksstreken. Likevel mener trener Arne Erlandsen at han fortsatt har verdens nest beste jobb.

Arne Erlandsen synes at han har det bra. Han merker at mannen i gata ikke er like entusiastisk som i fjor, da laget lenge ledet serien, men lar det ikke gå altfor tungt innpå seg.

- Fotballen styrer ikke livskvaliteten min. Fotball er viktig, men ikke viktig. Jeg mener fortsatt at det å være trener er verdens nest beste jobb, bortsett fra å være spiller. At vi sliter nå, gjør bare jobben mer utfordrende, sier Erlandsen til Dagbladet.

Uheldige

- Føler du at folk forventer for mye av laget?

- Seriesølvet i fjor var ingen tilfeldighet. Vi var faktisk så gode. I år har vi slitt mer, men jeg mener mye av skylden ligger på spillersalg og skader. Vi har vært veldig uheldige.

Etter at Clayton Zane ble solgt og Arild Sundgot ble skadet, er det blitt smått med poeng på LSK. Laget, som skal spille kvalik i Champions League om to og en halv uke, må nå kjempe for å klare seg i Tippeligaen.

Uting

- Har du vurdert stillingen din i løpet av sesongen?

- Jeg synes det er en uting med ledere som gjør det. Enten fortsetter du, eller så slutter du. Sånne vurderinger bare ødelegger. Og jeg gir meg ikke. Slik gjør vi ikke i Lillestrøm, sier Erlandsen.

Nå håper han at folk vil støtte opp om laget, tross motgangen.

- Det er nå de ekte lederne og spillerne vil vise seg. Hittil har alle taklet situasjonen veldig bra. Jeg bare håper at folk holder ut helt inn. Jeg er overbevist om at vi skal klare dette sammen.

- Dessuten håper jeg at fotball betyr så mye for denne byen at folk fortsatt møter opp og støtter oss. Vi sliter i motgang, og kan ikke underholde så mye som vi vil, men det er nå de ordentlige supporterne må være med klubben. Jeg forventer mellom 6000 og 8000 folk mot Lyn på søndag, sier den pressede LSK-treneren.