Fotballens «bad boys» møtes til duell

Begge har senket England.

KONTROVERSIELLE: Uruguay-angriper Luis Suarez (t.v) og Italy-spiss Mario Balotelli er begge kjent for temperamentet. Foto: AFP  / BEN STANSALL / DANIEL GARCIA / NTB SCANPIX
KONTROVERSIELLE: Uruguay-angriper Luis Suarez (t.v) og Italy-spiss Mario Balotelli er begge kjent for temperamentet. Foto: AFP / BEN STANSALL / DANIEL GARCIA / NTB SCANPIX Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Mario Balotelli og Luis Suárez havner ofte i medienes søkelys på godt og vondt. Tirsdag møtes to av fotballens mest kontroversielle personligheter på banen.

Både Suárez og Balotelli har senket England i årets VM. Det er ikke det eneste de to spissene har til felles. Begge har hatt en tendens til å skape overskrifter av feil grunner.

Tirsdag står de på hver sin banehalvdel, når Italia og Uruguay kjemper om avansement fra gruppespillet.

Suárez har to ganger bitt en motspiller på banen, forrige gang i 2013, noe som ga han ti kampers karantene. Han er blitt anklaget og dømt for rasisme mot en motspiller. Allerede som 15-åring skallet han ned en dommer.

Balotelli på sin side har kastet dartpiler på spillere fra Manchester Citys juniorlag, sendt opp fyrverkeri på sitt eget bad og fått oppmerksomhet for ikke å ha klart å ta på seg en treningsdrakt uten hjelp.

Har skjerpet seg Det siste året er det blitt færre overskrifter av feil årsaker i mediene for både Suárez og Balotelli. Spesielt Liverpool-spissen Suárez har prestert bedre på banen og ser ut til å ha lagt de utenomsportslige hendelsene bak seg.

Mange har begynt å omtale uruguayaneren som en av verdens beste fotballspillere. Det med god grunn. Angriperen ble toppscorer i Premier League med 31 mål på 33 kamper. Han skjøt nesten Liverpool til seriegull.

- Jeg vil bruke ordet uutholdelig for å beskrive Suárez, fordi han er helt uutholdelig å spille mot, har landsmannen og Sunderland-manageren Gus Poyet sagt.

- Har vært vårt våpen Balotelli har kanskje ikke prestert like bra som Suárez på banen det siste året, selv om 14 mål på 25 starter for Milan, ikke er å kimse av.

Spissen har til tider også prestert godt på det italienske landslaget. Han står med 13 mål på 32 kamper siden landslagsdebuten i 2010.

- Hvis vi ser på de fire årene vi har hatt Mario på laget, har det vært perioder der han har vært vårt våpen. Han var vært mannen som ville ha tatt oss med til månen, sier Italia-trener Cesare Prandelli.

Både Suárez og Balotelli har definitivt det lille ekstra som kan vippe kampen mellom Italia og Uruguay til deres lags fordel. Uruguay må vinne kampen for å ta seg videre, mens Italia klarer seg med uavgjort.

(NTB)

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer