Manchester City frikjent i CAS

Fotballens fair play er på dødsleiet

CAS-omgjørelsen av Manchester Citys utestengelse fra Champions League er et massivt nederlag for UEFA. Framtida til Financial Fair Play er i fare.

AVSLØRT, MEN LIKEVEL FRIKJENT: Manchester City-fansen feirer ligagullet 2014 med å takke eieren, Sheik Mansour, for investeringene og alt han har gjort for klubben. Sesongen 2013/2014 er en av sesongene som ble gransket da UEFA gjorde sine undersøkelser. De viste at City skjulte overføringer av egenkapital, men at lovbruddene har falt for UEFAs egen fordeldelsesfrist. Foto: Matt West BPI/REX/NTBScanix
AVSLØRT, MEN LIKEVEL FRIKJENT: Manchester City-fansen feirer ligagullet 2014 med å takke eieren, Sheik Mansour, for investeringene og alt han har gjort for klubben. Sesongen 2013/2014 er en av sesongene som ble gransket da UEFA gjorde sine undersøkelser. De viste at City skjulte overføringer av egenkapital, men at lovbruddene har falt for UEFAs egen fordeldelsesfrist. Foto: Matt West BPI/REX/NTBScanix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

UEFAs EGNE LOVER og regler har påført det europeiske fotballforbundet et nytt sviende nederlag. For et drøyt år siden møtte de ikke tidsfristen da Paris Saint-Germain tok sitt påståtte brudd på de økonomiske fair play reglene til CAS.

Denne gangen, med Manchester Citys frifinnelse, er det en dårlig etablert sak og den lovbestemte interne foreldelsesfristen på fem år som raserer saken for det europeiske fotballforbundet.

UEFA PÅSTO AT City brøt reglene for økonomisk fair play i åra 2012-2016, og at de hindret forbundets granskingskommisjon (CFCB) i arbeidet med å avdekke dette. CAS gir UEFA medhold i at Premier League-klubben skjulte overføringer av egenkapital, men at de ikke hindret etterforskingen i større grad.

Med det som faktum, og fordi foreldelsesfristen spenner bein på saken, var det lite igjen av UEFAs sak.

Manchester City fikk redusert boten fra 30 til 10 millioner euro, og skal spille i Champions League.

UEFAs Financial Fair Play, regelverket som ble opprettet for å beskytte mot økonomiske ulikheter, samtidig som det er ment å gjøre fotballen mer økonomisk bærekraftig, er lagt i respirator.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer