Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Fotballens festdag? Nei, ikke i Oslo

Bunn-notering da Haugesund slo Vålerenga 1-0.

MATCHVINNER:  Ibrahim Shuaibu scoret kampens eneste mål etter 18 minutter. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix
MATCHVINNER: Ibrahim Shuaibu scoret kampens eneste mål etter 18 minutter. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Vålerenga - Haugesund 0-1 (0-1)

ULLEVAAL (Dagbladet): 16. mai er fotballens festdag i Norge. Historisk har folk gått mann av huse. Men på Ullevaal stadion var det ikke mye å rope hurra for da Haugesund slo Vålerenga 1-0 mandag kveld. På tampen av kampen opplyste speaker om et tilskuertall på 9.164.

Tallet er det laveste Vålerenga har hatt på sine 16. mai-kamper på 2000-tallet. Den forrige bunn-noteringen var mot Tromsø i 2013. Da kom 9.338 tilskuere. Toppåret var i 2005 med 23.054 tilskuere mot Fredrikstad.

Publikum som kom fikk se et Haugesund som var best i første omgang. Vålerenga eide kampen de siste 45 minuttene og hadde fortjent poeng.

For Haugesund fortsetter det som kan bli en eventyrsesong under Mark Dempsey.

Formlag På forhånd var det to lag i form som skulle møte hverandre på Ullevaal. Vålerenga kom til kampen med 3-0-seier over Sarpsborg og 0-0 mot Bodø/Glimt. Haugesund hadde 3-3 mot Molde og 3-1-seier over Odd.

Bortelaget startet best med en ballbesittelse på 55 prosent mot Vålerengas 45. Etter 18 minutter kom den første scoringen. Haris Hajradinovic stormet opp på venstrekanten i en kontring for Haugesund. Foran mål fant han Ibrahim Shuaibu, som sendte gjestene i ledelsen.

Vålerenga hadde en fin mulighet ved Rasmus Lindkvist ni minutter seinere, men Haugesund-keeper Helge Valvatne Sandvik reddet skuddet.

Første omgang var sjansefattig. Gjestene ledet fortjent. En brukbar gjeng med Haugesund-supportere på Ullevaal var fornøyd.

Verre var det med Kjetil Rekdal:

- Vi var svake de første 15-20 minuttene. Vi skal spille med mer galskap og trøkk. Hvorfor vi ikke gjorde dette fra start av, vet jeg ikke, sa han til TV 2 i pausen.

To bytter Rekdal gjorde to bytter før de siste 45 minuttene. Robert Lundstrøm og Elias Mar Omarsson kom inn for henholdsvis Anders Emil Nedrebø og Jesper Arvidsson.

Den første store muligheten i andre omgang fikk Vajebah Sakor etter drøye ti minutter. Rasmus Lindkvist slo inn i feltet, der Vajebah Sakor kom i stor fart, men skjøt utenfor.

Like etterpå hadde Ghayas Zahid en nydelig dribleraid på venstrekanten. Dessverre for ham og Vålerenga traff han ingen lagkamerater foran mål. Hjemmelaget festet grepet. På dette tidspunktet hadde de minst fortjent uavgjort på Ullevaal.

Haugesund lå kompakt i forsvar. Planen i siste halvdel av kampen var åpenbart å forsvare seg til 1-0-seier.

Det klarte de også.

Svak start Med en ny trepoenger ligger Haugesund på fjerdeplass på tabellen. Vålerenga ligger på 12. plass.

- Det var en svak start fra oss. Vi ga initiativet til Haugesund, og ble brutalt straffet med 0-1, sa Vålerenga-trener Kjetil Rekdal etter kampen.

- Etter hvert ble vi bedre og skapte sjanser og hadde et brukbart trøkk. Men det ble en kamp mot klokka. Og det ble en kamp mot veggen til Haugesund.

Haugesund-trener Mark Dempsey oppsummerte kampen slik:

- Vi var bra i første omgang, særlig de første 30 minuttene. Vi skapte problemer for dem. De var et bedre lag i andre omgang og hadde ballen masse. Men vi forsvarte oss bra. Hvis du kommer til Ullevaal og beholder nullen, er det bra mot et lag som Vålerenga.

GLISSENT:  Ut fra forutsetningene i Oslo var det heller glissent på Ullevaal mandag kveld. Foto: Tore Ulrik Bratland
GLISSENT: Ut fra forutsetningene i Oslo var det heller glissent på Ullevaal mandag kveld. Foto: Tore Ulrik Bratland Vis mer

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!