Fotballens fjellklatrer

Italia, Frankrike, Elfenbenskysten, Sverige, Danmark, Tsjekkia: Helt greie landslag, for all del. Men Drillo rager over dem alle.

JUBELGARANTISTEN: Egil Drillo Olsen har i 2010 løftet Norges landslag foran flere andre store fotballnasjoner på FIFA-rankingen, takket være seirer som den mot Portugal på Ullevaal i september. Da kommer folkets entusiasme tilbake også. Foto: Hans Arne Vedlog
JUBELGARANTISTEN: Egil Drillo Olsen har i 2010 løftet Norges landslag foran flere andre store fotballnasjoner på FIFA-rankingen, takket være seirer som den mot Portugal på Ullevaal i september. Da kommer folkets entusiasme tilbake også. Foto: Hans Arne Vedlog Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Landslaget har klatret 47 plasser på FIFAs offisielle rangering siden Egil Drillo Olsen tok over for Åge Hareide. Høsten har gitt full pott og sikret Norge topposisjon i EM-kvalifiseringen. Derfor selger NFF Ullevaal-billetter igjen, derfor viser meningsmålingene at folkets landslagsentusiasme nærmer seg 90-tallshøyder, og derfor fråtser mediene i Drillo-saker.

Landslagets løft er så oppsiktsvekkende at hvis noen sier de allerede i januar 2009 så det komme, så kan du ta trygt anklage dem for å bløffe. Ikke en gang Drillo selv forventet en sånn opptur så raskt.

- Man kan aldri innkassere ting i forkant, spesielt ikke i fotball. Det er så mye som er usikkert. Men hvis noen hadde sagt at vi ville være nummer 12 i verden ved juletider 2010, og lede gruppa, så ville jeg sagt det var i overkant, fastslår Drillo.

Drillos beste år Med sju seirer og to tap på ni kamper var Norges poengsnitt i 2010 2,33. Selv ikke i sine beste VM-kvalifiserende 90-år greide han en så høy fangst.

- På hvilke måter spiller dere annerledes nå enn ditt forrige landslag gjorde?

- Forskjellene er marginale. Først og fremst handler det om at det er litt andre spillertyper nå enn da, og det vil jo prege måten å spille på. Men det er de samme tankene som gjelder i soneforsvarsarbeidet og viljen til å spille framover.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer