Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Fotballens fjellklatrer

Italia, Frankrike, Elfenbenskysten, Sverige, Danmark, Tsjekkia: Helt greie landslag, for all del. Men Drillo rager over dem alle.

JUBELGARANTISTEN: Egil Drillo Olsen har i 2010 løftet Norges landslag foran flere andre store fotballnasjoner på FIFA-rankingen, takket være seirer som den mot Portugal på Ullevaal i september. Da kommer folkets entusiasme tilbake også. Foto: Hans Arne Vedlog
JUBELGARANTISTEN: Egil Drillo Olsen har i 2010 løftet Norges landslag foran flere andre store fotballnasjoner på FIFA-rankingen, takket være seirer som den mot Portugal på Ullevaal i september. Da kommer folkets entusiasme tilbake også. Foto: Hans Arne Vedlog Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Landslaget har klatret 47 plasser på FIFAs offisielle rangering siden Egil Drillo Olsen tok over for Åge Hareide. Høsten har gitt full pott og sikret Norge topposisjon i EM-kvalifiseringen. Derfor selger NFF Ullevaal-billetter igjen, derfor viser meningsmålingene at folkets landslagsentusiasme nærmer seg 90-tallshøyder, og derfor fråtser mediene i Drillo-saker.

Landslagets løft er så oppsiktsvekkende at hvis noen sier de allerede i januar 2009 så det komme, så kan du ta trygt anklage dem for å bløffe. Ikke en gang Drillo selv forventet en sånn opptur så raskt.

- Man kan aldri innkassere ting i forkant, spesielt ikke i fotball. Det er så mye som er usikkert. Men hvis noen hadde sagt at vi ville være nummer 12 i verden ved juletider 2010, og lede gruppa, så ville jeg sagt det var i overkant, fastslår Drillo.

Drillos beste år
Med sju seirer og to tap på ni kamper var Norges poengsnitt i 2010 2,33. Selv ikke i sine beste VM-kvalifiserende 90-år greide han en så høy fangst.

- På hvilke måter spiller dere annerledes nå enn ditt forrige landslag gjorde?

- Forskjellene er marginale. Først og fremst handler det om at det er litt andre spillertyper nå enn da, og det vil jo prege måten å spille på. Men det er de samme tankene som gjelder i soneforsvarsarbeidet og viljen til å spille framover.

Drillo har for lengst analysert og vurdert de tre kvalifiseringskampene mot Island (2-1), Portugal (1-0) og Kypros (2-1). Konklusjonen:

- Vi holder veldig høyt internasjonalt nivå defensivt. Vi har spilt 19 kamper de siste to åra, og har ikke sluppet inn mer enn to mål noen gang, sier landslagssjefen til Dagbladet.

Likte Moas vinnermål
- Noen øyeblikk du vil huske bedre enn andre fra landslagsåret 2010?

- Jeg er ikke så opptatt av enkeltøyeblikk. Men scoringer er jo fotballens høydepunkt. Vi har laget flere viktige, flotte mål. En del praktfulle, til og med. Seiersmålet til Moa mot Island hadde jeg meget stor sans for. Christian Grindheim vant ballen, slo til Morten Gamst Pedersen, som spilte opp på Moa. Han vendte opp og avsluttet på klassisk Moa-vis.

Sånt vil han se mer av i 2011.

- Vi må jobbe med å få til mer framover. Det er vår største utfordring, spesielt mot etablert forsvar. Der har vi mye å forbedre. Og så er det dette med individuelle ferdigheter, da. Men akkurat der er det ikke så mye jeg får gjort.

20100907  Norge Portugal 1-0 Drillo og Huseklepp
20100907 Norge Portugal 1-0 Drillo og Huseklepp Vis mer

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!