- Fotballens framtid er truet

CANNES (Dagbladet): Mens diskusjonen om prisen på TV-rettigheter raser, advarer fotballegenden Pelé mot utviklingen. - Hvis fotballen bare jager penger, kan selve grunnpilarene for sporten forsvinne, sier han til Dagbladet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Pelé, nylig kåret til Århundrets beste fotballspiller, er bekymret for fotballens framtid, og han har mot og faglig tyngde til å kunne uttale seg. I går møtte Dagbladet fotballhelten i Cannes.

- Nå kan jeg kan snakke fritt og jeg har gjort meg en del tanker om fotballens framtid sett i lys av prisen på TV-rettigheter. Det er farlig dersom klubber, ligaer og forbund bare tenker penger. Det er blitt rein forretning mange steder. Før var fotballen den dominerende, nesten den eneste sporten, som kunne samle store skarer ved TV-skjermene. I dag har vi konkurranse fra en rekke idretter som opplever økende interesse. Vi har mange å konkurrere med og vi kan komme i den situasjonen at vi taper, advarer Pelé.

For mange kamper

Brasils tidligere sportsminister, med kallenavnet «Den sorte perle», nyter respekt som få andre i internasjonal fotball. Man lytter til Pelé, også i FIFA. Selv om han nå arbeider for Pan American Sports Network, en betal-TV-kanal i Latin-Amerika som sender på spansk og portugisisk hele døgnet og vier 65 prosent av sendetida til fotballstoff, er han kritisk til utviklingen.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer