Fotballens Grand Slam

EKEBERGSLETTA (Dagbladet): Tidenes Norway Cup-klubb har vært på tidenes sommerturné. Pequeninos do Jockey fra Brasil reiser hjem med fire store pokaler og flere kilo gullmedaljer etter fire uker med sambafotball i Norden.

Klubben fra Sco Paulo vant Norway Cup første gang i 1982, men aldri med noe bedre lag enn årets 87-årgang.

- Dette er det beste laget noensinne. Det har ikke skjedd før at vi drar hjem med fire pokaler, sier José Guimaraes til Dagbladet.

Allerede i fjor varslet «Gamla Guima» at 87-laget var hans «Dream Team». I går gjentok han de ordene overfor Dagbladet.

- Det er vel dette som må kalles fotballens Grand Slam, sier 68-åringen og ser stolt på pokalfangsten fra Helsinki Cup, Gothia Cup, Dana Cup og Norway Cup.

Den største

Guimaraes var en lovende jockey, men falt av hesten og ødela beinet en gang på 60-tallet. Jockeykarrieren var spolert. I trøstegave fikk han en stor grasplen fra jockeyklubben. Den har han brukt på å avle gode fotballspillere siden han startet Pequeninos do Jockey i 1970. Den aller største heter Ze Roberto og spiller i Bayer Leverkusen.

Etter gårsdagens triumf er klubben oppe i totalt 15 Norway Cup-gull - og er med det mestvinnende i verdens største fotballturnering.

I sommer er det Kaue som har gjort det til en vane å løfte store pokaler.

- Det har vært noen fantastiske uker, sier Pequeninos-kapteinen.

- Men nå skal det bli godt å komme hjem. Beina er litt slitne, innrømmer han.

Målforskjell: 153- 6

I går ble Bærum slått 4- 0 i finalen i klasse C. Det var Sao Paulo-lagets 38. kamp på fire uker! Totalt stoppet de «små jockeyene» på 153- 6 i målforskjell. Lagets toppscorer - Pablo - sto alene for 50 av dem.

Men selv om Guimaraes sannsynligvis må bygge nye hyller i klubbhuset ved jockeybanen for å få plass til pokalene, minner han om én ting i gledesrusen.

- Fotballen er ikke det viktigste. Det at guttene har lært noe på turen, er viktigere. Det er viktigere å skape gode mennesker enn fotballspillere, sier Guimaraes.

I dag reiser gutta til Larvik for å slappe av noen dager før de pakker sammen pokaler, medaljer og svett treningstøy og reiser hjem.