Ole Gunnar Solskjær

Fotballens Lasarus snart tom for liv

Normalt ville laget hans reist seg og gitt Ole Gunnar Solskjær nytt pusterom i Istanbul. Dessverre for manageren er ingenting normalt i Manchester United.

ORD ER UNØDVENDIG: Ansiktsuttrykket sier alt. Manchester United er på felgen og Ole Gunnar Solskjær vet det. Foto: AP/NTBScanpix
ORD ER UNØDVENDIG: Ansiktsuttrykket sier alt. Manchester United er på felgen og Ole Gunnar Solskjær vet det. Foto: AP/NTBScanpix Vis mer
Publisert
  • Istanbul Basaksehir – Manchester United 2–1 (2–1)

NOEN GANGER KAN gode spillere og lag gjøre noe så meningsløst dårlig at man knapt tror det man ser. Måten Manchester United ga bort det første baklengsmålet i Istanbul var et sånt øyeblikk.

I mangelen på et bedre adjektiv er skremmende det beste ordet jeg kommer på.

Selv i første runde av den norske cupen er det ingen som står igjen null mot en på offensiv corner.

MANCHESTER UNITED GJORDE det av uforklarlige grunner, og Ole Gunnar Solskjær vet hvem som glemte seg og syndet. Det er han som deler ut arbeidsoppgavene. Dessverre er det også han som sitter igjen med konsekvensene – flause, tap, skam og enda mer kritikk.

Det finnes ingen unnskyldning for en taktisk glipp av denne dimensjonen, å finne plassen sin på dødballer er like selvfølgelig som å ta på seg skoa før kamp, men like fullt skjedde det i et hardt presset Manchester United.

Hadde jeg ikke visst bedre ville jeg sagt at synderne ga blaffen.

Med vilje.

DERFOR SER JEG ikke bort ifra at Ole Gunnar Solskjærs største kritikere, en gjeng som vokser i antall, kan komme til å bruke sabotasje som en forklaring på arbeidsforholdene som ble tildelt Demba Ba i forkant av 1–0. Alternativt påkalle likegyldighet til opptrukne retningslinjer.

Konspirasjonsteorier er ikke fremmed i denne bransjen, og for å være helt ærlig, hvem kan med handa på hjertet si at det ikke så sånn ut?

Ikke jeg.

Så skremmende var det.

HVOR MANGE GANGER han er blitt begravd i det ekspertene gjerne omtaler som Ole Gunnar Solskjærs mangler og utilstrekkelighet som manager i en klubb av Manchester Uniteds format og kaliber er jeg usikker på, men en ting har vært en gjenganger fram til nå.

Det er ikke bare i Bibelen at det man i medisinske kretser kaller spontan reetablering av egensirkulasjon kan forekomme.

Det skjer i Premier League også.

ALLE SOM KJENNER sin kristendomsundervisning vet at Jesus vekket Lasarus til live etter fire dager i graven. Det står i boka. Ole Gunnar Solskjær kommer stadig vekk tilbake han også.

Død og begravet av engelske medier den ene dagen, sprell levende den neste.

Manchester Uniteds utskjelte norske manager har i løpet av tida på Old Trafford vært fotballens svar på Lasarus.

LIKEVEL, HAN ER ingen katt Ole Gunnar Solskjær. Han har bare så mange liv. For hver nye bunn han treffer kommer han stadig nærmere den avskjeden mange mener han burde fått for lenge siden.

Et tap i Istanbul feller selvfølgelig ikke nordmannen, men om oppgjørets time kommer blir det heller ikke fjernet fra regnestykket.

0–1 for Arsenal, selv om det kom etter en periode med fire gode resultater, startet nye spekulasjoner i England.

1–2 for Basaksehir, selv om United ikke hadde tapte på ti bortekamper før det, vil forsterke dem.

Og søndag er det Everton på Goodison Park.

Huttemegtu!

ENGLAND ER DELT i synet på Manchester Uniteds norske manager. Noen mener han er helt ubrukelig og må erstattes av Mauricio Pochettino så fort som mulig. Andre ser og aksepterer kursen som er staket ut, og er villige til å gi Ole Gunnar Solskjær mer tid.

Alt mens gamle lagkamerater skylder på spillerne, og Solskjærs motstandere beskylder de gamle lagkameratene for å være mer kompiser enn eksperter.

Slik går Manchester United i bane i et tordenvær av kritikk og fotballfaglige synspunkter.

For åpen scene.

PRESTASJONENE I EUROPA hadde inntil denne kvelden vært Solskjærs motgift til kritikernes mange sure oppstøt. Overbevisende seirer mot to av forrige sesongs fire beste lag er det vanskelig å argumentere imot. Men i Istanbul ramla det hjulet av vogna også, og nå er Ole Gunnar Solskjærs Manchester United på felgen.

At Mauricio Pochettino har dukket opp i engelske TV-studioer gjør ikke støyen mindre.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer