Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Fotballens Mozart skrev under for Arsenal

Europas beste klubb, mener Rosicky.

(Dagbladet.no:) Allerede før jul ble tsjekkiske Tomas Rosicky koblet til Arsenal, men etter dette ble det ganske stille.

I går kveld bekreftet Borussia Dortmund at 25-åringen var i London med agenten sin, og han skal ifølge BBC ha gjennomført en medisinsk test.

Viste styrke

I dag bekreftet både spiller og klubb at playmakeren er klar for Arsenal. En langtidskontrakt er allerede underskrevet.

- Jeg er lykkelig over å være hos Arsenal. Dette er en stor dag for meg. Dette er Europas beste klubb og jeg skal gi alt, sier Rosicky.

Arsenal tapte Champions League-finalen og tsjekkeren tror laget blir enda bedre neste sesong.

- Laget viste styrke nylig i Champions League og har et stort potensiale med unge spillere, sier 25-åringen.

Teknikk og erfaring

GJENNOMFØRTE MEDISINSK TEST: Tomas Rosicky er på vei til de tapende Champions League-finalistene. Foto: AP
GJENNOMFØRTE MEDISINSK TEST: Tomas Rosicky er på vei til de tapende Champions League-finalistene. Foto: AP Vis mer

Arsenal-sjef Arsene Wenger gleder seg til å få med tsjekkeren på trening etter VM-sluttspillet.

- Han har flott teknikk, behandler ballen bra og leverer gode pasninger. Tomas har rutine på alle nivå for både klubb og landslag, sier Wenger.

Tsjekkia-trener Karel Bruckner er overrasket over at overgangen ikke ble kjent tidligere.

- Totalt har vel rundt 70 klubber vært interessert i ham, og overgangen til Arsenal vil være svært oppmuntrende for ham i forkant av VM, sier Bruckner ifølge Sky Sports.

Også Atletico Madrid har vært veldig interessert i Rosicky. Da Dortmund kjøpte ham fra Sparta Praha i 2001, satte de ny overgangsrekord i Tyskland - 206 millioner kroner.

Rosicky var et vidunderbarn på fotballbanen, og fikk derfor tilnavnet «Fotballens Mozart». I midten av november i fjor knuste han den norske VM-drømmen, da han scoret kampens eneste mål i playoff-returen i Tsjekkia.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling