Fotballens største skuespillere

Hørt om keeperen som kuttet seg med et barberblad?

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

1. Roberto Rojas (Brasil - Chile, 1989)

Ingen over - ingen ved siden av. Chile var nødt til å slå Brasil i Rio De Janeiro for å kvalifisere seg til fotball-VM i Italia. Da Brasil ledet 1-0 drøye 20 minutter før slutt, fant keeper Rojas ut at noe drastisk måtte gjøres. Etter at noen tilskuere hadde pælmet fyrverkeri inn på banen like ved Rojas, kastet han seg like godt inn i røyken.

Der trakk han fram et barberblad han hadde gjemt inne i keeperhansken, og kuttet opp seg selv i panna. Stakkars Rojas måtte bæres av banen med blodet fossende, mens Chile-spillerne nektet å fortsette kampen - og begrunnet det med at sikkerheten var for dårlig.

Dermed måtte kampen avbrytes, men videobilder fra situasjonen avslørte Rojas\' blodige plan. Brasil ble tilkjent en 2-0-seier, Chile gikk glipp av VM og ble utestengt fra det neste, mens Rojas ble utestengt på livstid. I 2001 ble han imidlertid «benådet» av FIFA.

- Som 43-åring er det lite trolig at jeg begynner å spille igjen, men dette renser i det minste sjelen min, uttalte Rojas etter at utestengelsen ble opphevet.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer