Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

DET SISTE VM I BAKROMMET har alltid rett:

Fotballens VARulver

Vi som skriver med støvets bokstaver forbanner VAR.

GODE TIDER: Før VM og bok i 2014, kollega Morten Pedersen (føre VAR), Jon Michelet (fred over minnet) og Dag Solstad på vei til på treningsleir på Bristol i Oslo. Foto: Tom Stalsberg
GODE TIDER: Før VM og bok i 2014, kollega Morten Pedersen (føre VAR), Jon Michelet (fred over minnet) og Dag Solstad på vei til på treningsleir på Bristol i Oslo. Foto: Tom Stalsberg Vis mer

Bakrommet er som kjent nedlagt, men ettersom vi fikk beskjed om femti millioner skattefrie kroner, landsted utenfor St. Petersburg, fri bil, fri bar, fri hver fredag, fritt leide og ny redaktør så sa vi ja til å vekke vårt loslitte og patetiske alfabet til liv igjen. Det er jo tross alt et verdensmesterskap i verdens fineste lagidrett som nå pågår, og vi som lever i dette Bakrommet er en av millioner hyklere.

Vi er jo de som virkelig hater FIFA, og det meste de står for. Vi som sier boikott (som Josimar og flere andre over den ganske fotballverden), men som når VM starter skriker, skråler, hyller og diskuterer. Da er liksom alt glemt: Døde arbeidere, slavekontrakter, korrupsjon, løgn og grådighet. Vi skal jo liksom skrive om selve spillet vi – sånn som nå. FY!

BAKROMMETS MUSEUMSVOKTER: Tom Stalsberg ser ikke slik ut i dag, men fordi han skriver om VAR brukes dette bildet. Foto: Geir Bølstad.
BAKROMMETS MUSEUMSVOKTER: Tom Stalsberg ser ikke slik ut i dag, men fordi han skriver om VAR brukes dette bildet. Foto: Geir Bølstad. Vis mer

Disse linjene blir forresten nedtegnet i et grufullt regnvær rett etter at Serbia har slått et meget tannløst Costa Rica der det eneste målet ble laget på ei perle av et frispark av veteranen Kolarov. En rein nytelse, men vi følte litt med våre venner fra Costa Rica – Los Ticos- også, men de gamle heltene fra Brasil-VM i 2014 virket trøtte nå. Vi er også trøtte av mye, men ikke av Island. Eventyret fortsetter, VAR det noe mer? Ja, VAR, altså videodømming. Denne ensomme gråsprengte katt i Bakrommet er herved en utdaterte dinosaur, museumsvokter, ikke-morsomme-nå-heller, tøvete, kjedsomme, slitsomme, gammel og fyll inn flere skjellsord. Hvorfor? Jo, fordi vi rett og slett ikke fikser VAR. Hawkeye liker vi, men ikke VAR. Dette vil på sikt ødelegge det vakre spillet, mytene, historiene, diskusjonene, bannskapen, debattene og alt annet fordi fotball skal liksom være rettferdig også nå. Tøv. Fotball for oss ER øyeblikkene av rett og feil. Enkelt og greit. Og Bakrommet har aldri noensinne siden oppstartet i 1999 tatt feil. Vi kan fotball. Vi er best i alt. Vi tar ikke bølgen, den avskyr vi. Drillo sier du? Liker han VAR. Hmm, ham om det. Han har som kjent ikke peiling.

Guds hånd hadde ikke vært hvis VAR. Om noen år er VAR et sted for mer reklame, og dere i Norge som er for VAR er fotballens Trumps. Både Morten L. som roper høyt at vi skal spille oss fra gård og grunn, Morten P. her i avisa, Lars T. som skriver i Aftenposten (best på fotball mellom 40 til 45) og nøtteskrika Jesper M. Om noen år vil dere høre oss: Hva VAR det vi sa?

SUPERKAMP: Island leverte nok en fotball-bombe med 1-1 mot Argentina i sin første VM-kamp. Tidligere Bodø/Glimt-keeper Hannes Halldorsson reddet straffespark fra Lionel Messi og den islandske forsvarsmuren holdt stand. Arne Scheie og Jonatan Tollås Nation oppsummerer kampen med programleder Øyvind Godø. Vis mer
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media