Fotballens verstinger

Sex-orgier, slåsskamper, alkoholmisbruk og andre skandaler. Leeds-spillerne Lee Bowyer og Jonathan Woodgate er i godt selskap når det gjelder å lage skandaler på balløya.

Leeds-spillerne Lee Bowyer og Jonathan Woodgate ble arrestert av politiet i England i går, mistenkt for å være involvert i et overfall som resulterte i at en ung mann havnet på sykehus med alvorlige hodeskader. I dag ble de to løslatt mot kausjon.

Eirik Bakkes lagkamerater hos den engelske serielederen skal sammen med flere hvite menn ha havnet i en durabelig slåsskamp med fem asiater. Hvis de to Leeds-spillerne er skyldige i overfallet er karrierene deres i fare. Bowyer og Woodgate er imidlertid ikke de eneste Premier League-spillerne som har vært i hardt vær de siste åra. Her er noen andre av dagens Premier League-spillere som tidligere har vært i negativt søkelys:

 • Ryan Giggs, Manchester United:

Den walisiske landslagsvingen kom i negativt fokus i 1997 etter at kjæresten Davinia Murphy (20) ble sendt til sykehus med brukket nese etter et basketak med Giggs. Giggs mislikte at kjæresten, som er TV-kjendis på øyriket, hadde truffet en ny mann. Giggs utdelte flere slag mot Murphys hode og mage.

 • Paul Gascoigne, Middlesbrough:

I 1997 ble Gazza anklaget for å ha urinert på tidligere lagkamerat, Erik Bo Andersen i Glasgow Rangers.

Få uker seinere ble en overstadig beruset Gazza observert på byen med rockestjerna Rod Stewart. Fyllekula med Stewart varte i to dager og bildene fra seansen gikk verden rundt.

I 1998 måtte fotballrebellen hentes gråtende og skjelvende på en jernbanestasjon etter fire dager på kjøret i Irland. Like etter ble han lagt inn på en avvenningsklinikk.

Seinere på året fikk Gazzas kone, Sheryl Failes, nok. Gjentatte episoder med voldsbruk, fyllekuler og vill oppførsel førte til krav om skillsmisse.

I 1998 hindret landslagskollegene, David Seaman og Paul Ince, Gazza fra å tabbe seg ut på nytt. Gazza ble vraket fra den engelske VM-troppen, og i vilt raseri gikk han til angrep på landslagssjef Glenn Hoddle. Heldigvis fikk Seaman og Ince kastet seg over Gazza og hindret han fra et nytt feilskjær. Gazza knuste en lampe, skjelte ut landslagssjefen og oppførte seg som en villmann.

 • Stan Collymore, Aston Villa:

Collymore slo ned sin halvsvenske kjæreste, Grand Prix-vertinnen Ulrika Jonsson, på en pub i Paris på forsommeren i 1998. De to var på en pub da Glasgow Rangers-spilleren Ally McCoist klappet Ulrika forsiktig på baken. Collymore ble sjalu og sparket og slo Ulrika. Før jul i 1999 var Collymore i slaget igjen. Denne gang var det samboer nummer fire, Estelle Williams, som fikk seg en omgang. Etter en fuktig kveld på byen slo Collymore samboeren bevistløs.

 • Matt Le Tissier, Southampton:

Southampton-stjernen flørtet med en dame på en lokal pub. En annen bargjest likte ikke Le-Tissiers oppførsel og de to braket sammen i slagsmål. Le Tissier fikk et ølglass i hodet og måtte på sykehus etter episoden. Episoden skjedde i 1998.

 • Trevor Sinclair og Neil Ruddock, West Ham:

West Hams juleselskap i 1998 tok fullstendig av. Før festen hadde kommet ordentlig i gang satt lagets stjernespillere Trevor Sinclair og Neil Ruddock bak lås og slå. De to hadde gått til angrep på bilen til en tilfeldig forbipasserende kvinne.

 • Jamie Carragher:

Liverpool-spillerene var ikke dårligere noen dager seinere. Klubbens årlige juleselskap endte med at midtstopper Jamie Carragher hadde sex med en innleid stripperske. To av de andre gjestene hadde også åpenlyst sex med de lettkledde damene.

 • Duncan Ferguson, Newcastle:

Ferguson er kjent for sitt voldsomme temperament. I 1991 ble han dømt for å ha skallet en politimann. Året etter sparket han ned en postmann. Ferguson rundet av året med å slå ned en fisker. I 1995 sonet Ferguson tre måneder i fengsel for å ha skallet ned en motstander.

 • Tony Adams, Arsenal:

Adams har slitt med alkoholproblemer gjennom store deler av karrieren.I 1990 ble han dømt til fire måneders fengsel for fyllekjøring. Adams innrømmet sine alkoholproblemer i 1996 og meldte seg inn i Anonyme Alkoholikere. Adams avslørte i sin bok «Addicted» at han var drivende full kvelden før den avgjørende VM-kvalifiseringskampen mot Norge 1992 - kampen da Kjetil Rekdal scoret det fantastiske utlikningsmålet. Adams ble tatt på fersk gjerning av daværende landslagssjef Graham Taylor.

 • Paul Merson, Aston Villa:

Vraket fra Arsenal mot sin vilje, spiller for Aston Villa. Brukte både kokain og alkohol i store deler av karrieren, og var en uhelbredelig gambler. Merson fikk hjelp av AA for å komme på rett kjøl igjen. Har nå fått orden på livet sitt igjen.

 • Roy Keane, Manchester United:

United-kapteinen skal angivelig ha feiret ligagullet i 1999 med å helle en halvliter øl over Maxine Acqcuah på en bar i Manchester. Litt seinere samme kveld skal han ha sparket Leanne Carey i låret. - Jeg så ondskapen i øynene hans. Han var veldig full, sa 'offeret' Leanne Carey etter episoden. Manager Alex Ferguson måtte hente United-kapteinen på Bottle Street politistasjon i Manchester dagen etter.

 • Robbie Fowler, Liverpool:

Liverpool-spissen fikk fire kampers karantene og en klekkelig bot etter at han feiret en scoring med å «sniffe» krittlinja på banen i en kamp mot Everton i april 1999. Seinere den samme våren ble Fowler sendt til sykehus med brukket nese etter å ha blitt slått ned på et hotell i Liverpool.

 • Mark Bosnich, Manchester United:

Viste Hitler-hilsen til Tottenham-fansen under en seriekamp mellom London-klubben og Bosnichs lag Aston Villa i 1996. Bosnich måtte i politiavhør etter episoden.

I fjor vår var den australske-keeperen i farta igjen. I sitt eget utdrikkingslag dro han sammen med en kameratgjeng til strippeklubben Legs Eleven Nightclub i Birmingham. På vei ut ble han fotografert av en frilansfotograf. Da eksploderte den temperamentsfulle australieren. Det ble slåssing, og Mark Bosnich ble arrestert.

 • Dwight Yorke og Andy Cole, Manchester United:

Yorke og Cole er ikke bare et radarpar på fotballbanen. Etter en fuktig kveld på byen sjekket duoen opp United-supporteren Nikki Kilroy. 18 år gamle Kilroy brettet ut sitt sex-eventyr med United-duoen over ei dobbeltside i avisa News of the World noen dager seinere. - Da jeg kom hjem, tenkte jeg: Jeg har hatt sex med Uniteds to beste spisser. Det er ikke til å tro!, uttalte hun etter natta med toppscorerne.

 • Dwight Yorke og Mark Bosnich, Manchester United:

Dwight Yorke og den gang Aston Villa-keeper Mark Bosnich, en kamerat og fire jenter hadde en sex-orgie i fotballspillerens leilighet. Det hele ble oppdaget fordi Yorke selv filmet orgien. I følge avisa The Sun, filmet Yorke orgien uten at de innvolverte jentene visste om det. Mark Bosnich var imidlertid klar over at orgien ble innspilt på tape.

 • Det engelske landslaget:

Like før EM-sluttspillet på hjemmebane i 1996 gikk det engelske landslaget berserk på en nattklubb i Hongkong. Det startet i følge vitner forsiktig med et par øl, men etterhvert utviklet det seg til rene fylleslaget. Spillerne sprutet øl og løp halvnakne rundt i lokalet. På flyet på vei hjem til Heathrow ødela Gazza & co. utsyr for omlag 50 000 kroner.

SKILSMISSE: Etter gjentatte episoder med voldsbruk, fyllekuler og vill oppførsel fikk Paul Gascoignes kone, Sheryl Failes, nok.
SNIFFE-SPØK: Liverpools storscorer Robbie Fowler ble ikke populær etter sin utradisjonelle scoringsfeiring mot naborival Everton.