Vings fotballreiser:

Fotballfans rammet: - Alt er utsolgt

Flere tusen fotballsupportere har bestilt pakkereiser på kamp gjennom Ving. - I verste fall får de pengene tilbake, sier Pål Chr. Møller, pressekontakt i Liverpools supporterklubb.

BEKYMRET: Både Liverpool og Chelseas supporterklubber i Norge arrangerer fotballreiser gjennom Ving. Nå er supporterklubbene usikre på hva som skjer. Her fra Stamford Bridge, hvor Liverpool vant 2-1. Foto: Javier Garcia/bpi/shutterstock
BEKYMRET: Både Liverpool og Chelseas supporterklubber i Norge arrangerer fotballreiser gjennom Ving. Nå er supporterklubbene usikre på hva som skjer. Her fra Stamford Bridge, hvor Liverpool vant 2-1. Foto: Javier Garcia/bpi/shutterstock Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Natt til mandag kom beskjeden om at flyselskapet Thomas Cook er konkurs. Nærmere 85.000 nordmenn har inne bestillinger hos selskapet ett år frem i tid, og 9.101 er allerede på reise.

Ving Norge, som er underlagt flyselskapet, tilbyr også fotballreiser, og er det selskapet som arrangerer supporterreisene til Liverpool, Chelsea og Tottenham i Norge.

Dekket av pakkereiseloven

Pål Chr. Møller, pressekontakt i Liverpools supporterklubb, forteller at de venter på svar på hvordan dette konkret vil påvirke planlagte turer.

- Jeg håper og tror at alle som har bestilt gjennom oss får reise. Det er ikke helt klart ennå, men i verste fall får de pengene tilbake. Det er ingen grunn til bekymring, sier Møller til Dagbladet.

Han fortsetter:

- Heldigvis var det ingen på tur denne helgen. Men til helgen har vi planlagt tur, der skal jeg også være med. Det er et tresifret antall som reiser ned til kampen hjemme mot Leicester, nærmere 200 stykker. Det er ikke avklart hva som skjer, men forhåpentligvis blir den gjennomført, sier Møller til Dagbladet.

Møller forteller videre at supporterne flyr med SAS til Liverpool denne helgen, noe han finner positivt.

- Konkursen rammer ikke SAS, og vi har bestilt hotell som ikke er i direkte tilknytning til Cook, så jeg er optimistisk, sier han.

Flere tusen rammet

Liverpools supporterklubb har arrangert fotballreiser gjennom Ving i flere år. Også denne sesongen er det arrangert turer til hver hjemmekamp, et tilbud som er svært populært blant supporterne.

- Det varierer hvor mange plasser vi har tilgjengelig avhengig av om det er helgekamp eller midtukekamp, men det jeg kan si er at det er flere tusen som reiser gjennom oss i løpet av en sesong. Og alt er utsolgt, sier Møller.

Også Chelseas supporterklubb arrangerer reiser gjennom Ving.

- Vi jobber nå med å avdekke hva som skjer og om dette får konsekvenser for noen av våre medlemmer, sier pressekontakt Sondre Lyshaugen til Dagbladet og fortsetter:

- Våre pakkereiser inkluderer kampbillett og hotell. Fly bestilles separat. Vanligvis selger vi mellom 110 til 120 pakkereiser per sesong, sier han.

Siri Røhr Staff, pressekontakt i Ving Norge, kan ikke si hvor mange supportere som er rammet av konkursen, men at betalende kunder er dekket av pakkereiseloven.

- En fotballreise inkluderer minst to «på forhånd tilrettelagte komponenter», som er hotell og kampbilletter, og da dekkes man av pakkereiseloven og reisegarantifondet, sier Staff til Dagbladet.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer