Fotballfeber - igjen

Norge er klar for fotball-EM, og vil du heie fram de norske gutta i Frankrike og Belgia neste sommer, bør du begynne planleggingen nå.

For akkurat som under verdensmesterskapet i fotball i Frankrike i fjor, er det rift om både fly, hotell og billetter til fotballarenaene i Nederland og Belgia. Reisearrangører Dagbladet var i kontakt med i går, har ennå ikke detaljerte priser klare i forbindelse med neste års EM i fotball fra 10. juni til 2. juli.

Samtlige påpeker likevel at man ikke bør vente for lenge med å melde sin interesse.

Selve trekningen for mesterskapet foregår 12. desember. Først da vet man hvor Norge vil spille sine kamper.

Alternativene

Avstandene er små i Nederland og Belgia, noe som gjør at det er mulig å bo i mange byer og småsteder i de to landene for så å reise inn samme dag til de byene hvor kampene finner sted.

Det igjen gjør det mulig å finne en rekke boalternativer. Vi har tatt kontakt med to av de store norske operatørene på markedet:

  • Sport og Spesialreiser har følgende tilbud:

1. Tredagers tur til en av Norges kamper:

Hotell i Antwerpen: Ligger geografisk gunstig til i forhold til alle kamparenaene. Hotellprisene er her langt rimeligere enn i f.eks. Brussel og Amsterdam.

Hotell ved kysten i Nederland (Nordwijk, Zandvoort og Scheveningen): Et alternativ til familier som ønsker både badeferie og fotball.

Hotell i eller i nærheten av byene der Norge spiller sine kamper: Dette blir klart først etter trekningen 12. desember.

Hotell i Amsterdam : Det dyreste alternativet, men i en verdensmetropol der fotballopplevelsene kan kombineres med storbyferie på sitt beste.

2. 10-14-dagerstur med 2-3 av Norges kamper:

Opphold i feriehus på Grand Dorado-senteret i Zandvoort på kysten utenfor Amsterdam. Feriehusene tar fra 4-8 personer og ligger ved praktfulle strender. Byen har gode togforbindelser med Amsterdam, som ligger 30 km. unna.

Fransk nivå

Turprogrammet til Sport & Spesialreiser A/S vil trolig foreligge i midten av denne måneden, da vil det også bli mulig å bestille reiser: tlf: 23 00 87 00
Den andre store aktøren på markedet, Indre Østfold Reisebyrå, tlf: 69 89 24 44, er også i ferd med å sette sammen sine pakker til EM i fotball.

-De som ønsker å reise ned til EM, må belage seg på å betale omtrent det samme som under fotball-VM i Frankrike, kanskje noe mindre, sier daglig leder Kai Heier i Indre Østfold reisebyrå.

Begge reisebyråene vil allerede nå ta imot henvendelser.

OH, DU GLADE EM: Vil du være der det skjer under EM, må du handle nå.