Fotballfeber foran stadionåpning

MOLDE (NTB): Det er fotballfeber i Molde foran stadion åpningen.

Alle de 13 300 billettene til åpningskampen mot Lillestrøm er forlengst revet bort.

- Vi kunne solgt 30 000 billetter til denne kampen, sier styreformann i Molde Fotball AS og prosjektleder for ny-stadion Jan Petter Storetvedt.

Et nytt og meget spesielt stadionanlegg til mellom 212 og 215 millioner kroner pirrer naturligvis folks nysgjerrighet. Samtidig stiller Molde i år med et lag som på papiret ser lovende ut. Fire A- og U-landslagsspillere i Erik Brakstads stall lover godt. Men Brakstad er meget bevisst på at et flott stadionanlegg ikke automatisk gir tre poeng i alle hjemmekamper.

Folkefest

Folkefest blir det uansett i Molde på lørdag. 500 musikere fra byen og distriktet skal gi dagen lyd og farge med en spesialutgave av «Ut mot havet» framført før kampen. Jazz-byen varter opp med streetparade, og i tillegg gladjazz og ditto sørgemarsjer (når Lillestrøm scorer) av byens egen Jazzloge. 50 musikere skal assistere supporterne i «Tornekrattet» på ståtribunen.

Til stadion kommer også en av klubbens aller største supportere, statsminister Kjell Magne Bondevik, for å åpne det nye anlegget. Og naturligvis er stadioneierne og Molde-patriotene Kjell Inge Røkke og Bjørn Rune Gjelsten på plass.

Gjester Wimbledon, kommer også til åpningen. Jan Petter Storetvedt, som er daglig leder i fotball-selskapet Wyndmore, ser for seg at Moldes og Wimbledons sponsorer får fotball om vinteren i England og sommeren i Norge.

Økt salg

Forretningsmessig har det nye stadionanlegget i Molde gitt økte inntekter så det monner. Allerede før første kamp er det solgt 4000 meter reklame, losje-plasser, gjort sponsoravtaler og tv-avtaler for over 14,5 millioner kroner. Det er mer enn en dobling fra i fjor.

I tillegg er sesongkortsalget mangedoblet. 2500 sesongkort er solgt, og det kan sikkert komme godt med til senere kamper.

Alle de 14 VIP-losjene er utleid. Anlegget har 420 VIP-stoler i tillegg til losjene og i tillegg en æreslosje med 52 stoler.

(NTB)