Fotballfeber i Oslo

Det meldes om rekordmange tilskuere på Intility Arena i kveldens kamp.

REKORD: Det vil bli rekordmange tilskuere på dagens kamp mellom Vålerenga og Lillestrøm, sammenliknet med det siste året. Her fra kampen mot Strømsgodset 16. mai. Foto: Audun Braastad / NTB scanpix
REKORD: Det vil bli rekordmange tilskuere på dagens kamp mellom Vålerenga og Lillestrøm, sammenliknet med det siste året. Her fra kampen mot Strømsgodset 16. mai. Foto: Audun Braastad / NTB scanpixVis mer
  • Vålerenga - Lillestrøm, klokka 18 i kveld

I kveld møtes Vålerenga og Lillestrøm til derby på Intility Arena, og det er naturligvis alltid knytta stor spenning til disse kampene. Og noen timer før kampen får Ronny Deila og hans menn en gladmelding.

For Vålerenga bekrefter overfor Dagbladet i dag at det er solgt rundt 14000 billetter til kveldens kamp. Dette er det høyeste tallet som har blitt telt opp på Intility Arena for både forrige og denne sesongen. Det forteller kommunikasjonssjef i klubben Tina Wulf.

Samtidig har det også vært gode tall den siste tida, der de hadde rundt 10800 tilskuere på 16. mai-kampen der de tok imot Strømsgodset og vant 2-0.

- Det er et godt løft fra tidligere denne sesongen, og vi håper på å selge ut stadion i kveld, opplyser Wulf overfor Dagbladet.

Kveldens kamp vil være viktig med tanke på å henge med i medaljekampen, og tilskuertallene hjelper nok godt på. Vinner Deilas menn i kveld, vil de ligge to poeng bak Odd og Molde med én kamp mer spilt.

- Jeg tror at hvis tilskuerne kommer for tre poeng, så tror jeg mange av de samme kommer på neste kamp også, sier Wulf.

Hun sier at hun tror grunnen til at såpass mange kommer på kamp er åpenbar.

- Den åpenbare grunnen er at det er derby. Men så er det et hjemmelag som gjør det bra, og vi spiller attraktiv fotball om dagen. Da er det stor interesse, mener Wulf.

Lillestrøm får på sin side en vanskelig oppgave i kveld. De ligger på 13. plass i Eliteserien så langt, og de er bare to poeng unna nedrykksstreken. Gultrøyene tapte 3-0 mot Odd i sist runde, mens Vålerenga vant altså 2-0 mot Strømsgodset sist gang de var i aksjon i Eliteserien.