Fotballfeber knekker Aafk-datasystem

Fans får ikke kjøpt billetter på nett.

Dataproblemer har ført til at Aalesund-tilhengere ikke får bestilt billetter til første hjemmekamp over internett.

Flere av de som ønsker å kjøpe billetter har sittet i ett døgn for å få bestilt billetter.

– Det var til å begynne med at antallet brukere som billettsalgprogrammet slapp inn var for liten. Dette ble fikset. Hva som er feil nå vet vi ikke. Enkelte kommer inn litt etter litt, men hva grunnen til det er vet vi ikke. Det vi gjør nå er at vi styrker maskinparken. Så håper vi at dette fikser problemet, sier administrativ leder i Aalesund, Henrik Hoff, til Avisenes Nyhetsbyrå (ANB).

Den nye datamaskinen klubben nå henter inn vil være på plass i løpet av tirsdag.

Taper ikke penger

Hoff sier videre at han ikke tror klubben vil tape noen penger på dataproblemene.


– Vi taper ikke noe på dette. Billettene går ut. Men det er jo veldig beklagelig overfor våre supportere at dette skjer. Når du setter i gang med et nytt datasystem så kan vi vente oss problemer. At pågangen er så stor og varer så lenge, er veldig trist og leit. Mange har sittet oppe til langt på natt for å få bestilt billetter, forteller Hoff.

Stor pågang

Og at pågangen fra de som forsøker å bestille er stor, er det ingen tvil om. Telefonen til Hoff står knapt stille, og det er umulig å komme igjennom på klubbens sentralbord.

STOR INTERESSE: Heltemodig innsats og 2-2 på Lerkendal fører til massiv interesse for Aalesunds første hjemmekamp for sesongen lørdag. Foto: SCANPIX
STOR INTERESSE: Heltemodig innsats og 2-2 på Lerkendal fører til massiv interesse for Aalesunds første hjemmekamp for sesongen lørdag. Foto: SCANPIX Vis mer

– Vi er ikke i nærheten av å svare på alle henvendelsene vi får fra alle. Dette er trasig for de som vil kjøpe billetter til kampen. Vi er ikke fornøyde med det som skjer. Dette skulle jeg gjerne vært foruten. Alt til nå har gått på skinner, også får vi dette på slutten. Og billettbestillingen er kanskje det publikum merker mest. Det synes vi er leit, sier han.

Flere av dem som har vært i kontakt med klubben lurer på når de kan bestille billetter over internett, men Hoff har ikke noe godt svar.

– Det er klart at vi svært gjerne skulle ha gitt supporterne informasjon. Men vi kan ikke gå ut med noe vi ikke har. Vi vet ikke om vi får ordnet problemet om 15 minutter eller om fem timer, forteller Hoff.

(ANB)