Fotballfeber lammer England

Storbritannia står bom stille. Fem millioner briter har benket seg ned foran tv-skjermen for å få med seg skjebneoppgjøret mellom England og Brasil. Fotballegenden Pele røper sin favoritt før kampen.

Det synes umulig, men britene er enda mer fotballgale enn nordmenn. Britiske nettmedier melder i morges om tilnærmet øde tilstander i gatene. Fem millioner har byttet ut morgen-teen med øl og bacon og trenger seg sammen i landets puber for å få med seg årets foreløpige sportshøydepunkt: kvartfinalen mellom Brasil og England.

Det er satt opp videoskjermer stort sett overalt, på travle Piccadilly Circus er det satt opp storskjerm. Arbeidsgivere har forlengst resignert og satt opp tv'er på arbeidsplassene. Ingen tror det blir gjort noe inntektsbringende i de 90 minuttene kampen pågår.

Ekstramannskap

Det britiske teleselskapet BT har ekstra utfordringer denne morgenen. Ifølge Sky News har de måttet hyre inn ekstramannskaper som kan sørge for at alle som har bestilt telefonvekking får det. En fotballkamp som denne kan man ikke sove over. Mobilselskapet O2 regner med ny rekord av sendte tekstmeldinger, den gamle ble satt da England slo Argentina med 18 millioner SMSer. Britiske skoler har også lært leksa, de utsetter all undervisning til etter kampslutt.

Stemningen lettet litt da det i går ble klart at Michael Owen er spilleklar etter lyskestrekk, men det meldes at enkelte skotter ikke er spesielt fornøyd med at erkerivalen har fått stjernespilleren frisk igjen. Så skryter også enkelte skotter av at de vil heie på Brasil.

De som fortsatt holder på England kan få problemer med å vise det. Det er manko på de røde og hvite Engelske flaggene, som egentlig er St.Georges flagg.

Pele heier

Fotball-legenden Pele har også sin klare favoritt, hen heier på «Sven's men».

- De er best i mesterskapet, sier han til Sky News.

Til tross for at England aldri har slått Brasil i en VM-finale tror han at Brasil-tilhengerne har mer å bekymre seg for enn Englandfans. Han mener det engelske laget er best organisert.

- Brasil fortsetter å spille med mange individuelle spillere. I dette mesterskapet har vi fått mange overraskelser så vi kan ikke forutse hvem som vil vinne. Men det vil bli en tøff kamp, spår Pele.

Dagbladet.no følger kampen direkte fra klokka 8.30.

LIDELSE: Michael Mime har lidd seg gjennom Englands kamper så langt. Derfor har han laget en spikerseng og tatt med seg tv'n ut på gata i York.
TENKT: Pele har bestemt seg, han tror på England i dag.