Fotballfest på vidda

ALTA (Dagbladet): Fotball-NM 1. runde: Bossekop- RBK 0- 11. Hjemme på gutterommet har Martin Overvik (16) bilder av RBK-stjernene. I går møtte han heltene på ordentlig. Og ble utvist.

Han stanset ballen med hånda og ble sendt av banen tidlig i annen omgang. Men før det fikk høyrebacken vist hvorfor han er et av Finnmarks aller største fotball-talenter. RBK's Morten Knutsen hadde problemer med den tøffe unggutten.

- Jeg synes det gikk bra, men det var noe skitt å bli utvist. Det er sånn som skjer, en ren refleks med hånda, sier Martin.

RBK er favorittlaget. Pappa Magne er sportslig leder for Bossekop. Men han er også utflytta trønder fra Stjørdal.

- Fem ganger har jeg og pappa sett RBK i Mesterligaen. Andre holder med Manchester United, hjertet mitt banker for RBK, sier finnmarkingen.

Guttedrøm

Og i går hadde han stjerner i øynene da Hoftun, Johnsen og Winsnes takket for kampen. Guttedrømmen er jo å spille for RBK.

Gårsdagen var en stor opplevelse for Martin, og det aller største øyeblikket i Bossekops 90-årige klubbhistorie. Men det gikk som det måtte da et av Europas 25- 30 beste lag toppet mannskapet og møtte juniorgutta på et av Finnmarks 5-6 beste lag.

- Det var David mot Goliat. Men vi ga vårt beste og lærte masse. Dette var noe annet enn Nordlys, Sørøy-Glimt og Polarstjernen i serien, mener Martin.

I Bossekop Ungdomslag (BUL) dreier ikke fotball seg om å dyrke fram stjerner.

- Vi driver sosialt arbeid for unge. Ingen skal få føle seg som tapere på våre aldersbestemte lag, sier klubbformann Geir Schulstad.

Cupsjarme

Eggen grein på nesa da nordavinds-kulingen blåste som verst før kampstart. Tirsdag var det 20 grader og kortbukse-vær i Alta. I går var det 3 grader og ullvotte-vær.

- Huff, med denne vinden blir fotball bare tull, sa Eggen.

- Vi bor nå der vi bor her i nord, svarte BUL's Magne Overvik. Og kamp ble det. Til glede de 1500 forfrosne tilskuere. Noen hadde kjørt fra Honningsvåg, Karasjok, Masi og Loppa for å se RBK på ordentlig.

Det var norsk cup-sjarme på sitt beste, der folk sto med kaffe og vafler, mens gamle Elmer Eriksen fra Alta frøs og likegodt slo seg ned på RBK-benken sammen med Eggen & Co. I en hel omgang.

- Dæm trengte ikkje nokken av mine råd, men dæm va va snille guta, mente han Elmer etterpå.

MØTTE OVERMAKTEN:</B> Martin Overvik spås en stor framtid på fotballbanen. I går var Alta-gutten like ettertraktet blant autografjegerne som litt mer kjente Christer George (bak).
<B>JENTER:</B> Finmarksvind og tre plussgrader la ingen demper på duskedamene.