Fotballfest

Ole Gunnar Solskjær kom inn 14 minutter før slutt. Da var festen allerede over.

Kanskje samtalen mellom Sir Alex Ferguson og Nils Johan Semb i forkant av den triste landskampen var så dyp at de rett og slett la på røret i enighet om at Solskjær er og forblir en reserve. I hvert fall har han vært det i tre av fire kamper av betydning så langt denne sesongen. To for United og én for Norge.

Men festen var morsom nok uten Solskjær. Og den varte i en drøy time - og inneholdt fire scoringer, tre av dem fra øverste hylle, en rekke med sjanser, et par feildømte offsideavgjørelser i Uniteds disfavør og kanskje også en straffe - og den tradisjonelle temperaturen i toppoppgjør som dette.

Hver sin omgang

Chelsea var klart best før pause. United klart best etter.

Med litt velvilje i tellinga endte vi opp med ni sjanser til Chelsea - og kun to til United - før pause. Uniteds sjanser var til gjengjeld utlikninga til David Beckham og et skudd i stanga fra Ryan Giggs.

De fleste av Chelseas var ikke like marginalt unna scoring. Bortsett fra de to som gikk helt inn:

  • Etter bare 3 minutter: Hardt innoverskrudd frispark som midtstopper Gallas fikk en ørliten flik av skoa på. Nok til at United-keeper Carrol ble fullstendig hjelpesløs.
  • Og etter 45 minutter: Zendens venstrebeinkanon opp i hjørnet. Først inviterte han Petit til en slags vegg, Petit hadde både flaks og dyktighet med en tofotsdribling på 16-meteren, Zenden fikk ballen tilbake, dro den med seg en meter - og sendte Chelsea til pausen med en ledelse.

Men før det hadde David Beckham utliknet på et utsøkt medtak, en ydmykende avdribling av Babayaro og et sjeldent presist venstrebeinskudd fra den mannen. Riktig nok så vidt innom Desailly.

Chelsea dominerte banespillet, og skapte en rekke flotte angrepskombinasjoner. Som oftest med Zenden som tilrettelegger og Jimmy Floyd Hasselbaink som avslutter. I de første 45.

Hasselbaink, fjorårets toppscorer, mente at 2- 2 var et rettferdig resultat.

- Selvfølgelig er det skuffende å avgi poeng når man leder til pause, men vi klarte ikke å holde på ballen i andre omgang, sa Hasselbaink.

I går gikk det rykter om at spissen er ønsket av Barcelona. Det ville han ikke si stort om selv.

- Men jeg blir selvsagt smigret når en så stor klubb som Barcelona forhører seg, sa Hasselbaink til Sky Sports.

Tverrliggeren

Så brukte sannsynsligvis Sir Alex Ferguson de nødvendige glosene i pausen til å skremme gutta opp på et forventet nivå. Og derfra og inn var det stort sett bare United. Chelsea ble presset tilbake, et par av de som løp mest før pause, virket slitne - og United nærmet seg utlikninga. Et par ganger ved gjennomløp fra Nistelrooy, et innlegg fra Beckham datt ned på tverrliggeren - og Chelsea-keeper Cudini reddet et hardt skudd fra Keane.

Utlikninga kom etter 65 minutter. På venstreback Silvestres første seriøse initiativ på kanten. Han dro seg forbi høyresida til Chelsea - og la et flatt innlegg på favorittfoten til Giggs. Ballen forsvant opp i motsatt kryss.

Og den tredje scoringa som fort kan gå inn i en sesongens endelige målkavalkade, var et faktum.

Etter kampen valgte da også Manchester Uniteds manager Sir Alex Ferguson å fokusere på de siste 45 minuttene:

- Jeg var særlig fornøyd med tempoet på pasningene og spillernes bevegelser. I andre omgang var vi rett og slett fantastiske, sa Ferguson.

Så veldig fantastisk følte nok ikke Solskjær seg, etter sitt sedvanlige korte innhopp. Etter kampen serverte han bare et skjevt smil og et skuldertrekk - før han løp inn i spillerbussen.

FØRSTE UTLIKNING: Ruud Van Nistelrooy, David Beckham og John O'Shea jubler for Beckhams mål.