Fotballfjolset kan fengsles i tre år

Hvis han dømmes strengt etter tiltalen.

(Dagbladet.no): Aldri, aldri vil nok det såkalte fotballfjolset glemme dagen da han løp inn på banen og angrep dommeren under landskampen mellom Danmark og Sverige.

Dagen derpå våknet han - antakelig med utpreget fylleangst - til danske avisforsider som i krigstyper ba om å få tips om hvem denne mannen var.

Seinere har det vist at han er en 29 år gammel danske, bosatt i Sverige. Nå risikerer han å bli kastet i fengsel i tre år, fordi han er tiltalt for ikke bare ett, men to forhold:

 - Ordinær vold og ulovlig inntrenging, sier Lars Wern, vaktleder på Bellahøj politistasjon i København, til Ekstra Bladet.

Kan straffes med tre års fengsel

Etter dansk lov kan disse overtredelsene straffes med opptil tre års fengsel. Men dette er likevel lite trolig, ettersom dommeren slapp fra slaget i Parken med skrekken.

Hos Dansk Boldspil-Union (DBU) er de uansett tilfreds med at det nå tas ut tiltale.

- Jeg synes det viser at det strafferettslige systemet fungerer, sier DBUs informasjonssjef, Lars Berendt, til Ekstra Bladet.

På toppen av de rettslige skrittene, vil de også gå til sivil sak mot 29-åringen, og denne saken blir neppe billig for ham.

FAMØST: Det såkalte fotballfjolset angrep dommeren helt mot slutten av landskampen mellom Danmark og Sverige. Kampen ble dermed avbrutt, og Sverige ble tildømt seieren. Foto:  SCANPIX
FAMØST: Det såkalte fotballfjolset angrep dommeren helt mot slutten av landskampen mellom Danmark og Sverige. Kampen ble dermed avbrutt, og Sverige ble tildømt seieren. Foto: SCANPIX Vis mer

Angrende synder

I tillegg til at framtidige Danmark-kamper må spilles på fremmed gress, fikk DBU nemlig en bot på 225 000 danske kroner (NOK 240 000) av Det europeiske fotballforbundet (UEFA). 

Mye av denne summen vil de kreve tilbakebetalt fra synderen, skriver danske aviser i dag.

Sjøl har han flere ganger beklaget det som skjedde, men nå er det lite som tyder på at han slipper unna.

- Jeg har ikke sovet på cella mi i hele natt. Det siste jeg noensinne har ønsket er å skade landslaget, og jeg håper at jeg en gang får mulighet til å beklage direkte det jeg gjorde mot dommeren, sa han et par dager etter de skjebnesvangre sekundene.

Fotballfjolset kan fengsles i tre år