Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Fotballfjolset må 20 dager i fengsel

Og saksøkt for 1,9 mill.

Dansken som stormet banen og slo etter dommeren i EM-kvalikkampen mellom Danmark og Sverige i juni, er dømt til 20 dagers fengsel.


29-åringen så rødt da den tyske dommer Herbert Fandel ga Sverige straffe og en dansk spiller marsjordre på stillingen 3-3 i Parken.

Her snakker fotballfjolset ut om skandalen.

Først ble mannen dømt til 30 dagers betinget fengsel og 40 timers samfunnstjeneste. Belastningen mannen ble påført i kjølvannet av hendelsen, ble da lagt til grunne for dommen.

Men statsadvokaten anket saken. Tirsdag kom den endelige dommen; 20 dager bak lås og slå. I tillegg er mannen saksøkt av det danske fotballforbundet (DBU) for den nette sum av 1,9 millioner danske kroner for tapet DBU ble påført da de ikke fikk arrangere de to neste EM-kvalikkampene i Parken.

Danmark maktet ikke ta seg til EM i 2008.

(NTB)
SKJEBNESVANGERT: Fotballfjolset som løp ut på banen og slo til dommer Herbert Fandel i våres Foto: Anders Wiklund/Scanpix
SKJEBNESVANGERT: Fotballfjolset som løp ut på banen og slo til dommer Herbert Fandel i våres Foto: Anders Wiklund/Scanpix Vis mer
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media