Fotballfjolset snakker ut om dommerslagene i Parken

- Har psykiske nedturer daglig.

(Dagbladet.no): For to dager siden ble den danske skandalesupporteren som gikk berserk i Parken dømt til 30 dagers betinget fengsel og 40 timers samfunnstjeneste, for å ha angrepet dommeren i kampen mellom Danmark og Sverige i juni.

Det synes nok mange av de danske supporterne er latterlig mildt, og vreden blir nok ikke heller ikke dempet når de får høre at 29-åringen tjener seg rik på hendelsen i tillegg.

For fotballfjolset har nemlig solgt historien til Kanal 5 Danmark – og i kveld snakker han ut om skandalen.

I utdragene fra intervjuet, som Dagbladet.no har fått tilgang til, snakker 29-åringen om tiden etter slagene, om psykiske problemer, og om hvordan det er å være Danmarks mest forhatte mann.

– Jeg har snakket med krisepsykolog, og har psykiske nedturer daglig. På den ene siden ser jeg meg selv springe rundt som en klovn i et sirkus, og skammer meg over situasjonen, samtidig finner store deler av Danmarks befolkning det jeg gjorde utilgivelig, sier han blant annet.

Han forteller at det første han husker fra hendelsen er politiavhøret senere på kvelden.

– Kriminalbetjenten forteller at han vil holde meg i varetekt. Da blir jeg veldig, veldig redd, sier 29-åringen, og forteller at han i frustrasjon slo knyttneven i veggen til den brakk.

Dansken har tidligere innrømmet å ha drukket 15-20 øl før kampen.

Fotballfjolset snakker ut om dommerslagene i Parken

Kanal 5 har ikke avslørt hvor mye de har betalt skandalesupporteren, men store summer har blitt antydet i både danske og svenske medier.

Det provoserer det danske fotballforbundet, som har varslet millionsøksmål mot 29-åringen, etter at Danmark ble ilagt strenge sanksjoner etter oppgjøret mot Sverige.

– Det er grotesk, og understreker at våre erstatningskrav er berettigede, sier informasjonssjef Lars Berendt til dansk TV 2.

Fotballfjolset snakker ut om dommerslagene i Parken