Fotballfolket svikter TV 2

TV 2 ligger langt unna seertallene for tilsvarende kamper under forrige EM - og taper dessuten store penger på mesterskapet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Under EM i 2000 delte NRK og TV 2 på kampene. Den gang samlet den første runden i gruppespillet (alle nasjoner spilt én kamp hver) 844 000 seere.

Etter første runde av gruppespillet i år, kan TV 2 vise til et gjennomsnittlig seertall på 591 000. Nedgangen er på nesten 30 prosent. Også seerandelen var markant mye høyere i 2000.

Norges deltakelse i EM 2000 forklarer litt av nedgangen, for Norges åpningskamp mot Spania på NRK 1 for fire år siden samlet halvannen million seere. Men selv om man ser bort fra den kampen, ligger seertallene lavere i år.

Prime time

En forklaring til gjennomsnitts-nedgangen kan være så enkel som at seerne foretrekker NRK når det kommer til fotball.

Etter første runde i gruppespillet i 2000 hadde NRK et seersnitt på sine kamper på bortimot 1,2 millioner. TV2 hadde under halvparten.

Riktignok ligger TV 2 i år noen få tusen seere over sine egne kamper under EM 2000, men så har kanalen også flere kamper i såkalt prime time i det nå pågående EM.

TV 2 kan med rette skilte med seerandeler som strekker seg opp mot - og til dels over - 50 prosent. Men det konkrete antall seere er altså ikke like imponerende.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer