Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Fotballforbundet dumper Rune Hauge

Skal selv sørge for nye tv-milliarder.

(Dagbladet.no): 100 millioner kroner og kritikk fra kulturminister, breddeidretten og til slutt seg selv.

Det var det fotballforbundets representant Rune Hauge satt igjen med etter å ha fremforhandlet avtalen som endte med at TV2 og Telenor Broadcast i 2005 sikret seg de eksklusive rettighetene til Tippeligaen og øvrig norsk toppfotball for henholdsvis tre og fire år.

Den fantasilønnen får ikke den omstridte vestlendingen mulighet til å tjene igjen.

Nå vil Norges Fotballforbund selv føre forhandlingene om salg av rettighetene til norsk toppfotball, skriver Dagens Næringsliv.

- Nå har vi valgt å styre dette selv. Vi besitter i dag mer kunnskap og kompetanse på dette området, sier Knut Kristvang i fotballforbundet.

Jon Nørstebøen, Rune Hauges underleverandør i forrige forhandlingsrunde, skal istedet bistå Norges Fotballforbund med forarbeid til forhandlingene.

- Jeg har en helt annen type avtale med fotballen enn hva Hauge hadde. Han var en agent for disse greiene, jeg er en rådgiver, sier Nørstebøen.

IKKE NYTT SAMARBEID: Rune Hauge og fotballforundets Geir P. Solstad hadde god grunn til å smile etter å ha landet tidenes tv-avtale i 2005. Denne gangen skal milliardene rulle inn uten den omstridte agentens hjelp. Foto: Erlend Aas/Scanpix
IKKE NYTT SAMARBEID: Rune Hauge og fotballforundets Geir P. Solstad hadde god grunn til å smile etter å ha landet tidenes tv-avtale i 2005. Denne gangen skal milliardene rulle inn uten den omstridte agentens hjelp. Foto: Erlend Aas/Scanpix Vis mer
image: Fotballforbundet dumper Rune Hauge
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media