Fotballforbundet forbereder rettssak mot NRK

Mener NRK bryter åndsverkloven når statskanalen viser bilder fra Tippeligaen.

KRANGLER OM RETTIGHETER: Norges Fotballforbund og NRK er ikke enige om hvor mye NRK kan vise fra Tippeliga-kampene. Foto: Alf Vidar Snæland / NTB scanpix
KRANGLER OM RETTIGHETER: Norges Fotballforbund og NRK er ikke enige om hvor mye NRK kan vise fra Tippeliga-kampene. Foto: Alf Vidar Snæland / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

- Vi hadde håpet at det ikke ville gå mot en rettslig avklaring. Men, vi er nødt til å beskytte våre rettigheter til å vise disse kampene, sier daglig leder Knut Kristvang i Fotball Media AS til Klassekampen.

Det er Fotball Media som forvalter TV-rettighetene på vegne av Norges Fotballforbund (NFF) og Norsk Toppfotball, som organiserer klubbene i Tippeligaen.

Striden har bakgrunn i det nye EU-direktivet for audiovisuelle tjenester, som ble lagt inn i åndsverkloven i fjor sommer. Målet med direktivet er å sikre fjernsynsselskapers rett til å vise utdrag fra hendelser av allmenn interesse, også sportsbegivenheter.

Fotball Media mener imidlertid at NRK har gått for langt i sin tolkning av det nye direktivet og mener statskanalen ved å vise halvannet minutt fra hver eneste kamp, ødelegger for eksklusiviteten av medierettighetene som de sitter på.

Fotball Medias advokat Arve Føyen sier NRKs dekning av kampene uthuler verdien av de eksklusive visningsrettighetene som andre har betalt betydelige beløp for. Føyen og Fotball Media ba opprinnelig Kulturdepartementet løse konflikten med NRK, men departementet mener det er nødvendig med en rettslig avklaring.

(NTB)

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer