Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Fotballforbundet gransker Hauge rolle i Gamst-salg

Forhandlet for spiller og klubb?

(Dagbladet.no): Norges Fotballforbund vil gå agent Rune Hauge nærmere i sømmene, skriver Dagens Næringsliv. Grunnen er fotballagentens rolle i forbindelse med salget av Morten Gamst Pedersen fra Tromsø til Blackburn i august 2004.

Da Gamsten ble Premier League-klar var Hauge agenten hans, viser NFFs eget register.

Registrert hos NFF

Samtidig skal Hauge ha representert TIL i forhandlingene med Blackburn. Hvis det stemmer er Fifas overgangsregler brutt.

- En agent kan ikke sitte på flere sider av bordet i overgangssaker, sier NFFs informasjonssjef Roger Solheim til DN.

Fotballforbundet vil først ha en uttalelse fra TIL om Hauges rolle. Seinere kan det bli aktuelt å granske andre overganger der Hauge har tatt på seg flere hatter.

Da Eirik Bakke ble solgt til Leeds fra Sogndal var Hauge både spiller og klubbs mann. Det samme skal ha skjedd da Rune Lange gikk fra TIL til Trabzonspor i 2000, skriver avisa.

NFF har selv et aktivt og tett forhold til Hauge, som fikset tv-avtalene verd en milliard i fjor sommer. Etterpå ble det et voldsomt oppstyr da det ble kjent at Hauges selskap fikk 100 millioner kroner i provisjon.

FIKSET FOTBALLMILLIARDEN: Rune Hauge er ikke bare god på salg av fotballspillere. Her jubler Hauge og NFFs forhandlingsleder Geir Solstad for salget av tv-rettighetene i fjor sommer.
FIKSET FOTBALLMILLIARDEN: Rune Hauge er ikke bare god på salg av fotballspillere. Her jubler Hauge og NFFs forhandlingsleder Geir Solstad for salget av tv-rettighetene i fjor sommer. Vis mer

60 overganger

Som agent er Hauge en av Europas mest kjente, av ulike årsaker. Siden begynnelsen av 90-tallet har han ordnet 60 overganger for norske fotballspillere til og fra England.

Dersom det blir slått fast at agenten har sittet på flere sider av overgangsbordet risikerer han i verste fall karantene som Fifa-agent. NFF frykter det kan bli vanskelig å bevise noe.

- Vi er interessert i få bukt med problemene. Og vi er interessert i å ta tak i alt som kan bevise at Hauge har brutt regelverket, ingen tvil om det. Men vi er avhengig av at folk snakker, sier Solheim til Dagens Næringsliv.

Dagbladet.no lyktes ikke å få en kommentar fra Hauge i formiddag.

GOD OVERGANG: Blackburn gjorde et kupp da de kjøpte Morten Gamst Pedersen for 31 mill. kroner for snart to år siden. Hauge skal ha vært agent for vingen, og forhandlet for TIL.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media