Fotballforbundet hjelper 14 småforbund med sponsoravtaler

Presidentene avviser at de vil gjengjelde tjenesten under helgas idrettstingsvalg.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet.no): For tre år siden hjalp Norges Fotballforbund (NFF) et titall små særforbund til gunstige sponsoravtaler, gjennom den såkalte flerforbundsavtalen.

Resultatet er at 14 forbund fortsatt mottar sponsorstøtte til en verdi av over 100 000 kroner per forbund per år.

Presidentene Dagbladet.no har snakket med i dag, forsikrer at de ikke vil takke for hjelpen ved å stemme på NFFs presidentkandidat under helgas idrettstingsvalg i Skien.

- Føler oss ikke bundet

NFF kjemper knallhardt for lederkandidatene Roald Bergsaker og Barbro Hætta-Jacobsen, og i denne sammenheng har de 14 forbundene (se faktaboksen) 16 stemmer å bidra med.

- Vi føler oss ikke bundet, og jeg tror heller ikke at noen andre føler press på grunn av hjelpen vi har fått. Vi fikk en bra sponsoravtale, og vi er takknemlige overfor fotballforbundet. Men ikke til den grad at vi opplever føringer, sier Norges Bokseforbunds president, Ørnulf Hansen, til Dagbladet.no.

- Badmintonforbundet er en av de som står for store deler av avtalen, der NFF er en viktig bidragsyter. Men det er ingen relasjon utover det, fastslår også president Nils Petter Johansen i Norges Badmintonforbund.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer